Repezentativke Crne Gore fenomenalno su započele takmičenje na UEFA razvojnom turniru - naše mlađe kadetkinje savladale vršnjakinje iz Lihtenštajna rezultatom 5:1.

Izabranice Derviša Hadžiosmanovića prikazale su dobru i efikasnu igru, a pobjeda je mogla biti ubjedljivija da u nekoliko navrata loopta nije ostala na okviru gola. Ujedno, Hadžiosmanović je upisao pobjedu u prvom zvaničnom susretu u ulozi selektora.

U uvodnih 20. minuta naša selekcija je imala dvije velike prilike da dođe do prednosti, ali je okvir gola bio saveznik Lihtenštajnu - u 14. minutu Jelena Raičević je pogodila stativu, da bi u šest minuta kasnije Jelena Vujadinović pogodila prečku protivničkog gola.

Ipak, samo minut kasnije Maja Šarnović je zatresla mrežu protivnika oštrim udarcem sa 18. metara koji je uslijedio nakon što se oslobodila dva igrača protivničke selekcije. Do odlaska na odmor "crvene" su udvostručile prednost - u 40. minutu Nađa Stanović je iskoristila grešku golmana i pogodila metu.

U petom minutu nastavka Stanović se ponovo upisala u strijelce, da bi u 54. minutu kapiten Lihtenštajna Sofija Hurliman smanjila prednost našeg tima udarcem sa preko 25 metara.

Do kraja susreta viđena su dva fenomenalna pogotka u režiji naših reprezentativki. U 64. minutu Ksenija Jelenić je fantastičnim udarcem krunisala odličnu akciju našeg tima, da bi konačan rezultat susreta postavila Biljana Vraneš pogotkom iz slobodnog udarca sa 20. metara.

- Zadovoljan sam današnjim izdanjem a posebno zadovoljstvo izaziva činjenica da su igračice bile veoma srećne zbog pobjede. Zalaganje i odnos igračica prema igri i obavezama bilo je na visokom nivou, što je dovelo do ubjedljive pobjede. Sjutra igramo protiv selekcije Luksemburga i u meč ulazimo sa ciljem da pružimo još jednu dobru partiju i ostvarimo dobar rezultat, rekao je selektor Hadžiosmanović.

Nakon prvog dana turnira Crna Gora i Makedonija dijele prvo mjesto na tabeli sa po tri osvojena boda i identičnom gol razlikom.

U mečevima drugog kola koji su na programu u utorak, 7. aprila u Baru će od 11.00 časova igrati Lihtenštajn i Makedonija, dok će Luksemburg i Crna Gora odigrati svoj meč u Kotoru sa početkom u 16.00 časova.



Crna Gora - Lihtenštajn 5:1

Petrovac, Stadion pod Malim brdom.

Sudija: Dejan Marković (Crna Gora).

Strijelci
1:0 - Šaranović 21'
2:0 - Stanović 40'
3:0 - Stanović 45'
3:1 - Hurliman 54'
4:1 - Jelenić 64'
5:1 - Vraneš 73'

Crna Gora: Katarina Joksimović (Ivana Čabarkapa), Andrea Ivanović (Tamara Tošić), Jovana Vlahović (Dženana Dacić), Biljana Lončar, Jelena Vujadinović (Ana Novović), Duška Topalović (Kristina Kovačević), Maja Šaranović (Andrea Vučić), Jelena Raičević (Tamara Čogurić), Jovana Brašnjo (Ksenija Jelenić), Biljana Vraneš, Nađa Stanović (Ilinka Roćen).

Lihtenštajn: Fabien Markser, Naima Brankaleone (Svenja Riter), Ramona Hasler, Elena Patš, Lara Ubersaks, Sofija Hurliman, Silvana Mejer (Lusi Nidhart), Julija Benekstajn, Glorija Markser (Selin Kurt), Kristin Toni (Alisija Montinari), Nina Ganser (Ramona Frik).