Fudbaleri Sutjeske iskoristili su "klizanje" Rudara i Mladosti u 25. kolu Telekom 1. CFL da smanje zaostatak za vodećim dvojcem i vrate se u šampionsku trku. Planirano nije ostvarila ni ekipa Budućnosti koja je osvojila bod u Petrovcu, dok su Lovćen i Zeta bili sigurni pred svojim navijačima.

Rudar je pretrpio minimalan poraz na gostovanju Bokelju. Kotorani su duel sa liderom šampionata riješili u 60. minutu susreta kada je Zorica pogodio mrežu gostiju.

Slično je bilo i u Baru gdje su se sastali Mornar i Mladost. Tri boda ostala su kod domaćina pošto je Karadžić u 75. minutu zatresao mrežu gostiju i postavio konačan rezučtat susreta.

Sutjeska je izuzetno raspoložena u Radanovićima. Aktuelni šampion uspio je čak šest puta da trese mrežu domaćina, po tri puta u oba poluvremena. U prvom dijelu susreta upisali su se Nikolić, Vujović i Vučić, da bi u nastavku pogodili Božović, Kovačević i još jednom najbolji strijelac šampionata Goran Vujović.

Duel Petrovca i Budućnosti, timova koji će naredne sedmice na istom stadionu odmjeriti snage u polufinalu Kupa Crne Gore završen je bez pogodaka.

Zeta je sa pet pogodaka ispratila fudbalere Mogrena sa Trešnjice. Mrežu Budvana načeo je Stefan Vukčević, da bi nastavak susreta obilježio Miljan Vlaisavljević - napadač Zete četiri put je pogodio metu, od čega jednom sa bijele tačke.

Lovćen je na Obilića poljani osvojio sva tri boda u duelu sa "fenjerašem" Beranama. Pobjedu Cetinjana potpisali su Đurović koji je pogodio već u drugom minutu susreta i Vušurović.

Rezultati
Lovćen - Berane 2:0
Grbalj - Sutjeska 0:6
Petrovac - Budućnost 0:0
Mornar - Mladost 1:0
Bokelj - Rudar 1:0
Zeta - Mogren 5:0