Do utakmice sa Rusijom ostao je još jedan dan a sve misli Crne Gore usmjerene su samo ka pobjedi. Selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić nisu krili veliki respekt za protivnika i njihovog trenera, ali i istakli da će sve učiniti da Crna Gora dođe do tri boda koja bi ih vratila u trku za drugo mjesto u grupi G.

- Rusija ima dobre igrače, trebala je da dobije i duele sa Austrijom i Švedskom, ali nije imala sreće. Ima i slabih strana, koje ćemo probati da iskoristimo. Čeka nas teška utakmica, sa kvalitetnom i fizički spremnom reprezentacijom, koju sa klupe predvodi selektor koji zna da igra na rezultat. Dobro smo ih skenirali u ova dva mjeseca i jedina nam je dilema hoće li Fabio Kapelo početi sa jednim ili dva napadača. Sve ostalo znamo, kao i podatak da imaju povrijeđenih igrača. Ne mogu nas iznenaditi - rekao je Brnović na konferenciji za novinare.

Selektor je zadovoljan kako su protekle pripreme za utakmicu, kao i činjenicom da je, sa izuzetkom Stefana Savića, ekipa spremna da pruži maksimum protiv odličnog protivnika.

- Ekipa je zdrava i spremna. Sa Mirkom Vučinićem i Stevanom Jovetićem naprijed imamo veliki kvalitet, da možemo stvorimo šansu i damo gol. Adam Marušić se polako uklapa, mislim da će moći da nam pomogne. Što se tiče ruskog tima, mislim da je Aleksandar Kokorin njihov najopasniji igrač, ali na raspolaganju imaju još četiri-pet odličnih igrača na sredini terena i po bokovima. To je dobra reprezentacija, odlično je fizički pripremljena. Čeka nas težak posao. Utakmica je teška za vađenje, ali mi znamo šta nam znače ta tri boda i pokušaćemo da ih osvojimo - istakao je Brnović.

Kapiten Mirko Vučinić bio je vidno raspoložen, naročito dok je odgovarao na pitanja ruskih novinara koji su bili oduševljeni njegovim pristupom:

"Kako komentarišeš izjavu Igora Portnjagina da je Edin Džeko najbolji igrač crnogorske reprezentacije?
MV: Ako je Džeko naš najbolji igrač, stvarno ne znam šta da odgovorim na to. Bilo bi super kada bi svi Rusi mislili tako.

Možeš li da nabrojiš najbolje ruske fudbalere?
MV: Stvarno se izvinjavam, ali slabo pratim fudbal. Možda pomalo italijanski, jer sam dugo igrao tamo.

Zašto si otišao u Emirate, bio si u dobrim igračkim godinama?
MV: Ostario sam. Igrao sam u Italiji 14 godina, a italijanski fudbal strašno izmori. Igrao sam dugo u Seriji A i riješio sam da upoznam novu zemlju. Nisam pogriješio.

Tokom karijere si imao nekoliko ponuda iz Rusije. Zašto nisi prešao i da li i dalje postoji šansa da zaigraš u Rusiji?
MV: Imao sam puno ponuda dok sam bio mlad. Prvo kada sam imao 19 godina, a drugi put kada sam bio u Romi. Pričalo se o tome, ali nisam pristao. Već sam godinu u Emiratima i ljepše mi je nego 14 koliko sam bio u Italiji. U Rusiji je hladno, u Emiratima more i sunce...

Ako postigneš gol, da li ćeš opet skinututi šorts i staviti ga na glavu?
MV: Ne vjerujem, žena bi mi se naljutila. To sam uradio tada i više ne."

Crnogorske medije je zanimalo da li sjajnu seriju golova u dresu Al Džazire može nastaviti i u reprezentativnom dresu.

- Nije važno ko će postići gol. Najvažnije je da pobijedimo. A da li ću pogoditi ja ili neko drugi, potpuno je nebitno. Drago mi je što ću opet igrati sa Stevanom, ali nisu važni pojedinci, važan je tim. Može jedna ekipa ima da ima i dva najbolja fudbalera na svijetu, ali sve je to uzalud ako ne pomogne ostalih osam. Fudbal je timska igra. Treba da izađemo na teren kao tim, da zaboravimo na imena i da izginemo jedni za druge - poručio je Vučinić.

Oba tima uoči sjutrašnje utakmice imaju po pet bodova na svom kontu. Crna Gora je pobijedila Moldaviju i remizirala sa Švedskom i Lihtenštajnom, uz poraz od Austrije u Beču. Rusija je, s druge strane pobijedila Lihtenštajn i igrala neriješeno sa Moldavijom i Švedskom, uz, takođe minimalan, poraz uz Austrije.

Utakmica na Gradskom stadionu pod Goricom počeće u 20.45 časova. Kapije našeg najvećeg stadiona biće otvorene dva sata ranije.