Komitet za sudije Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) odredio je službena lica za kvalifikacionu utakmicu Crna Gora - Rusija koja se u petak igra u Podgorici.

Za ovaj duel UEFA je delegirala njemačkog arbitra Deniza Ajtekina. Sudiji koji dijeli pravdu na utakmicama Bundeslige asistiraće Gvido Kleve i Markus Heker, ulogu četvrtog sudije obavljaće Krištof Bornhorst, dok će dodatne sudije biti Kristijan Dingert i Robert Hartman. Delegat na utakmici sa Rusijom biće Beri Brajt iz Engleske, dok je posmatrač suđenja Šveđanin Peter Frodjfelt.

Ajtekin je rođen 21. jula 1978. godine u Nurembergu, gradu koji se nalazi u pokrajini Bavarska. Po zanimanju je ekonomista, specijalizovan za poslove internet trgovine. Od 2004. godine nalazi se na listi sudija Fudbalskog saveza Njemačke, a priliku da sudi prvi meč u Bundesligi dobio je 2008. godine. Na listi FIFA sudija nalazi se od 2011. godine, dok je od 2012. godine član prve kategorije UEFA sudija. U kvalifikacijama za Euro 2016 sudio je utakmicu između Mađarske i Sjeverne Irske.