Prvo kolo trećeg kruga takmičenja nije prijalo vodećim ekipama Telekom 1. CFL. Lider šampionata poražen je na gostovanju Mogrenu, drugoplasirana Mladost osvojila je samo bod u Golubovcima, dok je trećeplasirana Budućnost pretrpjela minimalan poraz u Kotoru. Sutjeska je osvojila tri boda u Baru, dok je Grbalj pred svojim navijačima savladao Berane.

Seriju od 12 mečeva na kojima nisu poraženi fudbaleri Rudara prekinuli su na gostovanju u Budvi. Lider šampionata poražen je od Mogrena, ekipe koja se nalazi u zoni baraža i koja nije trijumfovala na posljednjih osam mečeva. Budvani su do cijelog plijena došli pogotkom Ivana Delića u 68. minutu susreta.

Budućnost nije uspjela da upiše drugu pobjedu na gostovanju Bokelju u posljednjih deset dana. Kotorani su se revanširali “plavo-bijelima” na istovjetan način i upisali minimalnu pobjedu. Duel na stadionu pod Vrmcem riješio je Milan Zorica u 54. minutu susreta.

Mladost je zadržala drugu poziciju na tabeli ali nije uspjela da na pravi način iskoristi “kiks” Rudara. Izabanici Aleksandra Nedovića osvojili su bod na gostovanju Zeti, koja je u u posljednjih 15 minuta susreta ušla sa golom prednosti. Bod “romantičarima” donio je Marko Šćepanović u 78. minutu.

Sutjeska je slavila minimalnu pobjedu na gostovanju Mornaru. Aktuelni šampion do tri boda došao je pogotkom Slavka Lukića u 71. minutu.

Tri boda osvojila je ekipa Grblja koja je pred svojim navijačima savladala Berane rezultatom 2:1.

Rezultati

Mornar – Sutjeska 0:1

Bokelj – Budućnost 1:0

Mogren – Rudar 1:0

Grbalj – Berane 2:1

Zeta – Mladost 2:2

Petrovac – Lovćen