Selektor "A" reprezentacije Crne Gore Branko Brnović objavio je danas na konferenciji za novinare spisak igrača za utakmicu sa Rusijom koja se igra u sklopu kvalifikacija ua UEFA Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Po prvi put u redovima "hrabrih sokola" naći će se Adam Marušić, vezista belgijskog Kortrijka i saigrač Žarka Tomaševića.

- Novi igrač na spisku je Adam Marušić, kojeg pratimo već duže vremena. Može da igra na obje strane u veznom redu. U nekim mojim zamislima može da odigra i na poziciji desnog beka. Fizički je odlično pripremljen, taktički dosta dobro obučen i mislim da će nam dosta koristiti u narednom periodu, rekao je Brnović.

Selektor našeg najboljeg tima ističe da je Rusija ozbiljna selekcija, koja je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija trebala da sakupi veći broj bodova nego što je to slučaj.

- Ne znam da li ste gledali njihove utkamice sa Austrijom i Švedskom... Trebali su da pobijede na obje utakkmice i to lagano. Mislio sam da će Rusi imati više bodova, da će biti prvi ili drugi u grupi. Ali takva je naša grupa, očekivao sam da ćemo i mi imati tri ili četiri boda više nego što sad imamo. I dalje smo u igri, i Rusi i mi, ali će onaj ko izgubi 27. marta imati male šanse da dodđe do treće pozicije u grupi. Neko bi rekao da je i bod dovoljan, da ostaje matematička šansa za plasman... Dosta smo sebi zagorčali život i moramo uzeti tri boda na ovom susretu ako mislimo da se nadamo uspjehu u kvalifikacijama, dodao je selektor.

Brnović ističe da on i njegovi izabranici neće osjećati pritisak i dodaje da je podrška sa tribina veoma važna u duelu sa Rusijom.

- Nema više pritiska, dosta je priče o tome, jer smo svi profesionalci, i igrači i ja. Moramo da izađemo da odigramo 90 minuta kako treba uz podršku navijača. Uvijek smo imali podršku navijača, ali nam sada treba još više, tokom svih 90 minuta. Pokazali smo nekoliko puta do sada, da i kad primimo gol, možemo da se vratimo u meč. I tu nam je potrebna velika podrška navijača. Mi kad primimo gol, imamo kapaciteta da se brzo vratimo u meč, zaključio je Brnović.

Okupljanje reprezentacije zakazano za nedjelju, 22. mart 2015. godine u hotelu "City". Utkamica sa Rusijom igra se u petak, 27. marta 2015. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 20.45 časova.