Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić saopštio je spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom koja se 26. marta igra u Zagrebu. Za ovu akciju, prvu za kormilom naše U21 selekcije, Radonjić je pozvao sljedećih 20 igrača:

Golmani:
Kordić Marko (Vojvodina, Srbija), Delibašić Nikola (Iskra, Crna Gora);

Odbrana:
Raspopović Momčilo, Vukčević Andrija, Kopitović Boris (Budućnost, Crna Gora), Vučić Miloš (Sutjeska, Crna Gora), Martinović Ilija (Lovćen, Crna Gora), Milojko Goran (Grbalj, Crna Gora);

Vezni red:
Lagator Dušan (Mladost, Crna Gora), Kosović Nebojša (Standard Lijež, Belgija), Pepić Mirnes (Paderborn, Crna Gora), Hočko Deni (Budućnost, Crna Gora), Savićević Vukan (Crvena zvezda, Crna Gora), Janković Marko (OFK Beograd, Crna Gora);

Napad:
Boljević Aleksandar, Cmiljanić Boris (PSV, Holandija), Đorđević Luka (Sampdorija, Italija), Vušurović Milan (Lovćen, Crna Gora), Vujnović Nikola (Viljareal, Španija), Maraš Luka (Bokelj, Crna Gora).

Radonjić, koji je prethodnih mjeseci pratio rad kandidata za reprezentaciju u svojim klubovima, ističe da nema treme pred premijernu utakmicu.

- U ovom trenutku ovo je najbolji izbor koji imamo. Od šireg spiska koji je brojio oko 30 igrača, izabrali smo 20, s tim da mjesto u timu nikome nije "zabetonirano". Vidjećemo kako će sve izgledati protiv Hrvatske - malo je vremena za pripremu utakmice, pa je izvjesno da ćemo više razgovarati, nego što ćemo raditi na terenu. Što se tiče mog debija, nijesam previše uzbuđen. Ja sam ovaj fudbalski dio "pregorio" i kao fudbaler i kao trener. Treme nema, nijesam je imao ni kao igrač, a nemam ni sada kao selektor mlade reprezentacije. Nastojaću da grešaka bude što manje - rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Utakmica sa Hrvatskom biće zvaničan početak priprema za naredni kvalifikacioni ciklus. Crna Gora će igrati u prvoj kvalifikacionoj grupi, sa Češkom, Belgijom, Moldavijom, Letonijom i Maltom. Naš selektor nije želio da otkriva sa kakvim će ambicijama naša selekcija ući u novi ciklus.

- Mislim da je još rano govoriti o ambicijama. Treba vidjeti kako će izgledati i ostale reprezentacije. Pratićemo ih, analizirati, ali u međuvremenu moramo vidjeti i sa čime mi raspolažemo. Tek tada će se moći govoriti o nekim ambicijama i očekivanjima. Logično je da su reprezentacije iz prva dva šešira u prednosti u odnosu na nas. Samo jedno je sigurno - mi ćemo u svakom meču ići na pobjedu - istakao je Radonjić.

Okupljanje mlade reprezentacije zakazano je za nedjelju u Trening kampu FSCG na Starom aerodromu u 10 sati, odakle će tim otputovati za Budvu gdje će trenirati do utorka kada je planiran let za Zagreb. Duel sa Hrvatskom igra se u Sesvetama 26. marta sa početkom u 15 časova.