FINALE KUPA CRNE GORE: LOVĆEN - PETROVAC 0:1 (poslije produžetaka) - 0:0

Fudbaleri Petrovca pobjednici su Kupa Crne Gore za sezonu 2008/09. Majstori sa mora su u finalu na Gradskom stadionu pod Goricom savladali Lovćen sa 1:0 nakon produžetaka, zahvaljujući golu mladog Luke Rotkovića u 118. minutu utakmice.

- Srce mi je puno. Nisam u stanju da govorim o utakmici, da je objektivno sagledam. Ovo je izuzetan uspjeh za naš klub koji nije mogao na ljepši način proslaviti 40 godina postojanja. Niko od nas, ni u snu, na početku sezone nije mogao da pomisli da godinu možemo završiti pobjedom u Kupu Crne Gore. Ponosan sam na svoje igrače - nije krio zadovoljstvo trener Petrovca Aleksandar Miljenović.

Utakmica u prekrasnom ambijentu je počela inicijativom Lovćena, ali se Petrovac vrlo brzo oslobodio pritiska zvaničnog domaćina i zagospodario terenom. "Neboplavi" su u prvom poluvremenu bili mnogo bolji tim od Cetinjana, pa su čak dva puta su uspjeli da zatresu mrežu protivnika - u 27. je pogodio Dragićević, a u 41. Kopunović - ali oba puta iz ofsajd pozicije.

U drugom poluvremenu do izražaja je došlo iskustvo Lovćena koji je uspješno kontrolisao situaciju na terenu, ali i umor oba tima koji je na kraju bio presudan što je ovaj period igre završen bez pravih prilika za postizanje gola.

Kada se, na koncu drugog produžetka, činilo da će pobjednika odlučivati penal-lutrija, mladi rezervista Rotković je krenuo u prodor ka golu Cetinjana, "raspalio" sa 25 metara i savladao do tad odličnog golmana Draškovića kojem je lopta "kliznula" kroz prste. Radost gostiju bila je neopisiva, dok su igrači Lovćena pali na koljena...

- Za razliku od mog kolege, ja mogu dati objektivan komentar na utakmicu - Petrovac je večeras bio bolji tim. Nadigrali su nas i zasluženo osvojili ovaj trofej. Na kraju je presudila jedna individualna akcija, jedan potez sjajnog pojedinca, ali to ne mijenja činjenicu da je pobjeda protivnika potpuno zaslužena. Čestitam protivniku na velikom uspjehu - pohvalio je protivnika trener Lovćena Milorad Malovrazić.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

LOVĆEN - PETROVAC 0:1 poslije produžetaka - 0:0

Podgorica - Stadion: Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 4.000.

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica).

Strijelac
0:1 - Rotković 118'

Žuti kartoni
Miladin Radović, Đurović, Tatar, Adrović, Stevović - Lovćen
Popović, Bojović, Rotković, Stevović, Mikijelj - Petrovac

Lovćen: Drašković, Ćetković, Popović, Tatar, Nikolić (Đurović), Adrović, Nedović (Stanojević), Miladin Radović, Miljan Radović, Mešter, Jablan.
Petrovac: Braić, Popović, Mrvaljević, Mikijelj (Bojović), Lakić, Obradović, Lopičić, Graovac, Dragićević (Kovačević), Divanović, Kopunović (Rotković).