Nakon odigranog 21. kola Telekom 1. CFL lider prvoligaškog karavana, ekipa Rudara uvećala je prednost u odnosu na najbližeg pratioca na sedam bodova. Pljevljaci su na Starom aerodromu bili bolji od Mornara, što je uz “klizanje” Mladosti i Sutjeske dovelo do povećanja prednosti. Budućnost je upisala “minimalac” na gostovanju u Kotoru, dok su bodove pred svojim navijačima upisali Lovćen i Zeta.

Rudar je još jednom kao domaćin na terenu Trening kampa FSCG na Starom aerodromu upisao pobjedu. Lider šampionata tri puta je tresao mrežu Mornara, što je bilo više nego dovoljo za osvajanje nova tri boda, sa kojima su Pljevljaci pobjegli na plus sedam u odnosuna najbližeg pratioca u trci za šampionsku titulu. Dvostruki strijelac za lidera bio je Igor Ivanović, dok je treći pogodak djelo Vujačića.

Čak devet pogodaka viđeno je u Radanovićima gdje su snage odmjerili Grbalj i Mladost. Uspješnija je bila domaća ekipa, koja je pet puta tresla mrežu drugoplasirane ekipe na tabeli. Grbljani su krenuli silovito i nakon pola časa igre imali su tri gola prednosti – mrežu gostiju tresli su Sanda, Vukčević i Grivić. Do odlaska na odmor Mladost je preko Đalca smanjila prednost, nakon čega je Jablan vratio tri gola prednosti svom timu. U nastavku gosti su golovima Vukovića i Milića smanjili prednost protivnika, da bi se Jablan u 61. minutu još jednom upisao u strijelce. Konačan rezultat susreta postavio je Milić udarcem sa bijele tačke šest minuta prije isteka regularnog toka.

Ekipi Budućnosti bio je dovoljan jedan pogodak za novu prvenstvenu pobjedu. Trijum u duelu sa Bokeljom u gostima “plavo-bijelima” je obezbijedio Raičević pogotkom u 19. minutu.

Sutjeska je osvojila samo bod na gostovanju Mogrenu, što je aktuelnog šampiona odaljilo od lidera šampionata. Nikšićani sada imaju sedam bodova minusa u ondosu na ekipu Rudara.

Zeta je u Golubovcima rezultatom 2:0 savladala Petrovac, dok je Lovćen sa dva pogotka Vušurovića na Obilića poljani bio bolji od Berana.

Rezultati

Rudar – Mornar 3:0

Grbalj – Mladost 5:4

Bokelj – Budućnost 0:1

Zeta – Petrovac 2:0

Lovćen – Berane 2:0

Mogren – Sutjeska 0:0