VEČERAS U PODGORICI LOVĆEN I TROFEJ BORIĆE SE ZA PRVI TROFEJ U ISTORIJI KLUBA

Podgorica će večeras od 20.15 časova biti domaćin utakmice finala Kupa Crne Gore za fudbalere - u završnici najmasovnijeg domaćeg klupskog takmičenja za veliki trofej i mjesto u istoriji boriće se Lovćen i Petrovac.

Imena finalista Kupa najbolja su potvrda neizvjesnosti i uravnoteženosti crnogorskih ekipa, pošto se ni Cetinjani ni Petrovčani nisu ubrajali među favorite u borbi za prestižni trofej. Na putu do završnice, međutim, večerašnji rivali eliminisali su najbolje ekipe u zemlji - Lovćen je izbacio Budućnost i Sutjesku, dok je Petrovac stao na put Mogrenu i Rudaru. Ipak, najteža utakmica tek je pred njima pošto će pobjednik, pored trofeja, dobiti i izlaz na međunarodnu scenu i to u drugo kolo kvalifikacija za novoformiranu UEFA Evropa ligu, koja je naslijedila dosadašnji Kup UEFA.

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu oba tima su zračila optimizmom i najavila spektakl.

- Čast nam je što smo se našli u finalu. Za trofej će se boriti dvije ekipe ujednačenog kvaliteta, pa u ime svog tima mogu obećati spektakl. Vjerujem da će publika uživati i da će se javnost uvjeriti da se nismo slučajno našli u fnalu - obećao je Milorad Malovrazić, trener Cetinjana.

Njegov kolega Aleksandar Miljenović okarakterisao je plasman u finale Kupa Crne Gore kao veliku uspjeh.

- Ovo je veliki uspjeh za Petrovac i mislim da ga niko nije očekivao. Vjerujem da će meč biti na nivou prethodna dva finala, jer u oba tima ima puno kvalitetnih pojedinaca. Pobjeda bi za nas bila kruna uspješne sezone i najvažnije dostignuće u klupskoj istoriji - rekao je Miljenović.

Dva trenera odlično poznaju večerašnje protivnike i to ne samo na osnovu ovogodišnjih duela - Malovrazić je 2007. godine kao trener Petrovca zaslužio nagradu za trenera godine u Crnoj Gori, dok je Miljenović, dugogodišnji kapiten i trener Lovćena, još 2002. godine osvojio pehar namjenjenom pobjedniku Kupa Crne Gore, koji se tada igrao u drugačijem formatu.

Adut Cetinjana na večerašnjoj utakmici biće iskustvo, dok snaga Petrovca leži u kolektivu koji uglavnom čine mladi igrači.

- Za nas je velika čast da igramo finale. Iskusniji smo od protivnika, imamo igrače koji su odigrali mnogo jakih utakmica, što bi mogla biti naša prednost. Očekujem veliki podršku naših navijača sa Cetinja koji će, siguran sam, doći u velikom broju - rekao je kapiten najstarijeg crnogorskog kluba Vanja Tatar.

I kapiten Petrovca Zdravko Dragićević sa nestrpljenjem čeka znak sudije Pavla Radovanovića da utakmica pod Goricom počne.

- Svi sa nestrpljenjem čekamo da utakmica počne. Spremni smo da damo maksimum, ali je važno da u meč uđemo hladne glave i rasterećeno ukoliko želimo pouzitivan rezultat. Naravno, nije lako kontrolisati emocije kada te samo korak dijeli od trofeja - rekao je Dragićević.

Pored spektakla koji se očekuje na terenu i tribinama - ulaz na utakmicu je slobodan, a već je najavljen dolazak nekoliko autobusa sa navijačima iz Petrovca i sa Cetinja - Fudbalski savez Crne Gore potrudio se da i sama ceremonija uručenja nagrada najboljima dobije svečaniju notu nego što je to bio slučaj prethodnih godina.