Selektor omladinske reprezentacije Crne Gore Aleksandar Miljenović objavio je spisak igrača za prijateljski dvomeč sa selekcijom Danske koji će se odigrati naredne sedmice u Podgorici.

Miljenovićevi izabranici okupiće se po prvi put u 2015. godini i mečevi koje će odigrati sa Danskom biće prvi u skolpu priprema za nastup naših omladinaca na turniru elitne runde kvalifikacija za U19 Evropsko prvenstvo. Mečevi se igraju 3. i 5. marta na Trening kampu FSCG u Podgorici sa početkom u 13.30 časova.

Turnir elitne runde kvalifkacija na kojem će, zajedno sa selekcijama Bosne i Hercegovine, Ukrajine i Poljske učestvovati i naša omladinska reprezentacija počinje 14. maja.

Miljenovć pred mečeve sa Dancima ističe da će utakmice sa Danskom poslužiti stručnom štabu da provjeri formu pozvanih igrača.

- Ovim utakmicama počinjemo pripreme za elitnu rundu koja nas u maju očekuje u Bosni. Ovo je prilika da se poslije nekoliko mjeseci ponovo okupimo i da provjerimo trenutnu formu igrača. Žao mi je što nećemo biti kompletni jer će nedostajati Oliver Šarkić iz Benfike ali ćemo iskorisiti priliku da provjerimo Uskokovića i Rudovića, koji su po prvi put u omladinskoj selekciji . Na spisku je 20 igrača i naravno da će kroz ovaj dvomeč svi dobiti priliku da se nametnu. Igramo protiv kvalitetenog protivnika koji je tradicionalno neugodan pa ćemo probati, iako to nije primarni cilj, da napravimo i dobar rezultat, rekao je Miljenović.

Okupljanje omladinske selekcije zakazano je za ponedjeljak, 2. mart 2015. godine u hotelu "City" u Podgorici.

Na spisku za dvomeč sa Danskom nalaze se sljedeći igrači:

Golmani: Matija Šarkić (Anderleht, Belgija) i Milisav Vuksanović (Budućnost). Odbrana: Marko Banović, Andrija Vukčević (Budućnost), Luka Uskoković (Maribor, Slovenija), Nicola Nilović (Tun, Švajcarska), Dragan Grivić (Grbalj), Ronaldo Rudović (Manhajm, Austrija) i Momčilo Rašo (Igalo). Vezni red: Stefan Vukčević (Zeta), Stefan Lončar, Jovan Vujović (Sutjeska), Dejan Kotorac (Bokelj), Zoran Petrović (Mladost), Anđelo Rudović (PSV Ajndhoven, Holandija) i Marko Burzanović (Budućnost). Napad: Filip Kukuličić (Zeta), Stefan Milošević (Budućnost), Nikola Vujnović (Rad, Srbija) i Boris Cmiljanić (PSV Ajndhoven, Holandija).