Utakmicama 18. kola nastavljeno je takmičenje u Telekom 1. CFL. Prvo kolo nastavka donijelo je remi Rudara i Grblja, što je iskoristila ekipa Mladosti da smanji zaostatak za liderom šampionata. Budućnost je bila ubjedljiva u derbiju sa Sutjeskom, dok su Lovćen i Petrovac upisali minimalne pobjede.

Rudar je na startu nastavka osvojio samo bod u duelu sa ekipom Grblja. Pljevljaci nisu uspjeli da pronađu put do mreže protivnika i dođu do trijumfa, što je iskoristila ekipa Mladosti da priđe na samo dva boda zaostatka u odnosu na lidera šampionata.

Budućnost je u derbiju kola ubjedljivo savladala Sutjesku, koja je jesenji dio šampionata završila na drugoj poziciji na tabeli. Podgoričani su tri puta tresli mrežu domaćina, koji je od 18. minuta imao igrača manje pošto je direktan crveni karton zaradio Vladimir Jovović. Pobjedu čete Dragana Radojičića potpisali su Momčilo Raspopović i dvostruki strijelac Marko Ilinčić.

Mladost je na svom terenu u kiši golova bila bolja od Bokelja. Mreža Kotorana tresla se četiri puta - dva puta nakon udaraca Miloša Đalca, dok su se po jednom u strijelce upisali Ivan Vuković i Miroje Jovanović.

Lovćen je na Obilića poljani upisao "minimalac" u odmjeravanju snaga sa ekipom Mogrena. Trijumf Cetinjanima obezbijedio je vezista Dejan Bogdaović koji je mrežu protivnika zatresao u 78. miuntu susreta.

Pogotkom novajlije Ivana Kneževića fudbaleri Petrovca došli su do sva tri boda na gostovanju u Beranama. Napadač koji je u januarskom prelaznom roku pojačao redove Petrovca uspio je da materijalizuje brojčanu prednost svog tima i pogotkom u 86. minutu susreta donio trijumf svom timu.

Pogodaka nije bilo u Baru gdje su snage odmjerili Mornar i Zeta.

Rezultati
Sutjeska - Budućnost 0:3
Ilinčić 11' 54', Raspopović 53'

Mladost - Bokelj 4:2
Jovanović 22', Đalac 37', 59', Vuković 64' - Maraš 3', Macanović 57'

Lovćen - Mogren 1:0
Bogdanović 78'

Berane - Petrovac 0:1
Knežević 86'

Rudar - Grbalj 0:0

Mornar - Zeta 0:0