Fudbaleri Titograda i Agame igraće sjutra u Podgorici za prvi trofej Kupa Crne Gore u futsalu. Duel lidera prve lige i aktuelnog šampiona biće odigran u Sportskom centru "Morača" sa početkom u 18 časova. Ulaz je slobodan.

U finalu će se naći dva tima koja su obilježila prethodnu godinu u crnogorskom malom fudbalu - Agama je bila šampion i dostojno reprezentovala Crnu Goru u kvalifikacijama za Evropski kup, dok je Titograd dominirao u prvom dijelu nove takmičarske sezone, pa je izvjesno da će finale biti izuzetno zanimljivo i neizvjesno.

- Titograd je veoma mlad klub, koji postoji pet-šest godina, a već smo došli u situaciju da se ponovo borimo za trofej. Igramo drugo finale, prošle godine u prvenstvu Agama je bila bolja. Nadam se da ćemo tu praksu promijeniti. Očekujem neizvjestan duel i nadamo se pobjedi. Daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje i osvojimo prvi Kup Crne Gore. To bi za nas bila velika čast. U Imamo problema sa povredama, ali se nadam da ćemo nastupiti u najjačem sastavu - rekao je trener Titograda Zoran Milašević na konferenciji za novinare održanoj danas u prostorijama FSCG.

Trener zvaničnog šampiona, Vasko Vujović, vjeruje u pozitivan ishod, ali ne prihvata ulogu favorita uoči sjutrašnje utakmice.

- Neka pobijedi bolji, ulogu favorita prepuštam rivalu. Mi jesmo prvaci, ali je na polovini prvenstva Titograd prvi, a mi treći na tabeli. Zaostajemo šest bodova jer u prvom dijelu nijesmo trenirali. To se odrazilo na rezultate u jesenjem dijelu, jer smo dolazili samo na utakmice. Samo su djeca su redovno trenirala. Finale ne dolazi u pravo vrijeme za nas, ali imamo iskusnu ekipu i ako nijesmo u trenažnom procesu možemo ostvariti pobjedu - istakao je Vujović.

Dva tima su igrala finale plej-ofa prošle sezone kada je debitant u našoj prvoj ligi slavio nakon dvije utakmice - prvi meč završen je rezultatom 4:4, dok je u revanšu Agama slavila sa 4:0.

Finale Kupa igra se u dvorani Sportskog centra "Morača" sa početkom u 18 časova uz direktan prenos na RTCG. Ulaz je slobodan.