Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Mojaš Radonjić zadovoljan je ishodom žrijeba u Nionu, ali i suzdržan u prognozama jer stručnom štabu tek predstoji period prikupljanja informacija o protivnicima protiv kojih će igrati Crna Gora u kvalifikacijama.

- Možda je žrijeb mogao biti bolji, ali vjerovatno i puno gori. Mislim da smo dobili neku zlatnu sredinu. Teško je sada procijeniti snagu protivnika, jer će ovaj ciklus igrati potpuno nove ekipe i trebaće vremena da se stekne realan uvid u kvalitete svih selekcija. Svi će do početka kvalifikacija odigrati dosta prijateljskih utakmica, što će nam dati odgovore na mnoga pitanja. U svakom slučaju, moramo biti zadovoljni što smo iz prvog i drugog šešira dobili selekcije sa kojima se može igrati, a izbjegli smo i duga putovanja. Raspored je dobar i u suštini sve je u našim rukama - rekao je Radonjić nakon žrijeba.

Crna Gora će se igrati u Grupi 1 kvalifikacija za odlazak na U-21 Evropsko prvenstvo, a za protivnike će imati reprezentacije Češke, Belgije, Moldavije, Letonije i Malte.