Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 3:1 u drugom prijateljskom susretu sa selekcijom Srbije koji je danas odigran na stadion FK "Mladost" u Podgorici.

Izabranici Borisa Miličkovića odigrali su dobar meč protiv odlične selekcije Srbije koja je znalački koristila šanse i došla do još jedne pobjede u duelu sa našom najmlađom selekcijom.

"Sokolići" su dobro otovrili susret, imali nekoliko dobrih akcija u uvodnih deset minuta ali je izostao pravi udarac ka golu protivnika. Ipak, nakon 14. mintua igre Miličkovićevi izabranici došlli du do prednosti - loptu u protivničku mrežu smjestio je Miloš Brnović volej udarcem u bliži ugao sa ivice kaznenog prostora.

Pet mintua kasnije gosti su došli do izjednačenja pogotkom Stuparevića koji je iskoristio grešku Lalatovića nakon ubacivanja sa lijeve strane i sproveo loptu u nebranjenu mrežu.

U drugom dijelu susreta selekcija Srbije uspjela je da sa dva pogotka materijalizje terensku inicijativu i dođe do druge pobjede u duelu sa našom selekcijom. U 61. minutu Đerlek je iskoristio centaršut sa desne strane i udarcem glavom donio prednost svom timu, da bi devet minuta kasnije Ignić nakon fenomenalnog prodora i ubacivanja Đerleka sa lijeve strane postavio konačan rezultat susreta.

- Svakako da sam zadovoljniji prikazanim danas u odnosu na prethodnu utakmicu, jer smo popravili odnos, bili agresivniji, borbeniji, odigrali taktički bolje... Htjeli smo da igramo iako iz toga nismo uspjeli da napravimo neke stopstotne šanse ali smo ipak imali nekoliko izglednih prilika. Takođe, i na ovom meču svi igrači su dobili minutažu, neki veću a neki manju, koja je svakako bila dovoljna da vidimo neke njihove kvalitete i mane kako bi u sljedećim akcijama radili na usavršavanju kvaliteta i na otklanjanju mana. Ovo je bila veoma dobra provjera za nas protiv, u ovom momentu, kvalitetnije selekcije Srbije. Rezultat je bio manje bitan jer smo željeli da vidimo na kom smo nivou i da, što je najbitnije, ove momke kroz ovakve akcije pripremamo za kadetsku selekciju i kvalifikacije koje ovu generaciju igrača očekuju 2016. godine, rekao je Miličković.


Crna Gora - Srbija 1:3

Podgorica, Stadion FK "Mladost".

Sudija: Đorđije Ćalić (Crna Gora)

Strijelci
1:0 - Miloš Brnović 14'
1:1 - Filip Stuparević 19'
1:2 - Armin Đerlek 61'
1:3 - Dragan Ignić 70'

Žuti kartoni
Perišić - Crna Gora

Crna Gora: Gavrilo Jovanović, Džonatan Drešaj (Andrej Vraneš), Slobodan Perišić, Anto Babić (Bojan Roganović), Dragutin Lalatović (Nemanja Petrović), Slobodan Babić (Ivan Vujačić), Vasko Stojković (Mirza Đurđević), Danilo Pešukić (Nikola Stanišić), Miloš Brnović, Ljubo Kovačević, Ognjen Gačević (Marko Rakonjac).

 Srbija: Miloš Gordić (Damjan Knežević), Nikola Simonović (Igor Mitrović), Nikola Radović, Đorđe Caković (Matija Mrkela), Igor Jeličić (Aleksandar Kostić), Arton Zekaj, Ivan Milosavljević (Dragan Ignić), Armin Đerlek, Filip Stuparević (Nino Zejić), Nikola Nović (Željko Gavrić), Jovan Kokir (Adis Kurtiši).