Selektor pionirske reprezentacije Crne Gore Boris Miličković objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve sa odgovarajućom selekcijom Srbije.

Našim pionirima prijateljski dvomeč sa Srbijom biće drugi od osnivanja selekcije - u prvim prijateljskim mečevima Miličkovićevi izabranici su upisali dvije pobjede protiv vršnjaka iz Makedonije.

Prva utakmica sa "orilićima" igra se u Petrovcu 9. decembra sa početkom u 13.00 časova, dok će revanš meč biti odigran dva dana kasnije na stadionu FK "Mladost" u Podgorici od 13.30 časova.

- Po planu i programu rada i akcija za ovu godinu, nakon prve provjere u Makedoniji, na red su došle i utakmice sa Srbijom. Iskoristićemo i ova dva meča da provjerimo naše igrače, njihovu trenutnu formu i vidimo na koga možemo računati u narednom periodu. Takođe, u ovim utakmicama nastupiće nekoliko igrača koji nisu bili na prethodnoj akciji a koji su igrama u svojim klubovima zaslužili poziv. Želimo da ovaj period iskoristimo tako što ćemo probati veći broj igrača i na taj način se uvjerimo u njihov talenat, kvalitet i formu, rekao je selektor Miličković.

Na spisku selektora Miličkovića nalaze se golmani: Vuko Vujović (Lovćen) i Gavrilo Jovanović (Budućnost); odbrana: Anto Babić, Dragutin Lalatović (Sutjeska), Nemanja Petrović (Igalo), Slobodan Perišić (Karioke), Džonatan Drešaj, Bojan Roganović (Budućnost) i Andrej Vraneš (Mogren); vezni red: Slobodan Babić (Sutjeska), Miloš Brnović (Budućnost), Vasko Stojković (Mornar), Nikola Stanišić (Mogren), Ivan Vujačić (Polet stars) i Miro Korać (Berane); napad: Mirza Đurđević (Budućnost), Marko Rakonjac (Radnički), Ljubo Kovačević (Igalo), Danilo Pešukić (Zeta) i Ognjen Gačević (Mladost).


Okupljanje pionirske reprezentacije zakazano je za subotu, 6. decembar 2014. godine u 9.30 časova.