Futsal reprezentacija Makedonije savladala je selekciju Crne Gore drugi put u dva dana - prijateljski meč u Skoplju završen je pobjedom domaćina, 5:3. Izabranici Sveta Ljesara danas su pružili mnogo jači otpor protivniku, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne novi poraz.

Makedonija je krenula furiozno i povela golovima Todorvskog i Gligorova, ali je za razliku od prvog meča Crna Gora ovog puta uspjela da uzvrati preko Bajovića i smanji zaostatak do odlaska na odmor. Domaćin je povećao prednost na startu nastavka, ali je naša selekcija brzo odgovorila preko Vraneša. Meč je prelomljen u posljednjih deset minuta kada je Gligorov zaokružio het-trik, a gol Bajovića u posljednjim trenucima meča bio je dovoljan da rezultat i opšti utisak budu za nijansu bolji nego što je to bio slučaj dan ranije.

- Danas smo igrali puno kvalitetnije nego juče. Igračima smo ukazali na propuste i oni su pozitivno reagovali na sugestije koje su dobili. Iskoristili smo ovu utakmicu da isprobamo mlade igrače, jer je njih čak pet prvi put branilo boje svoje zemlje i zadovoljan sam kako su se pokazali. Uz veće angažovanje i bolji rad u klubu i reprezentaciji, mislim da možemo u bliskoj budućnosti ozbiljno računati na neke od njih. Sve u svemu nisam nezadovljan. Bilo je nerealno očekivati bolji rezultat - zbog otkaza i povreda nismo mogli računati da pet standardnih igrača, a na utakmice smo prošli bez ikakve pripreme i zajedničkog treninga. Igračima ne mogu ništa da zamjerim jer su dali sve od sebe - rekao je nakon utakmice selektor Sveto Ljesar.



Makedonija - Crna Gora 5:3

 

Dvorana Jane Sandanski, Skoplje
Gledalaca: 50

Sudije: Marijan Mladenovski, Josip Barton (Makedonija)

Strijelci
1:0 - Todorovski 4', 2:0 - Gligorov 16', 2:1 - Bajović 19', 3:1 - Arsovski 25', 3:2 - Vraneš 26', 4:2 - Gligorov 30', 5:2 - Gligorov 35', 5:3 - Bajović 39'

Makedonija: Antonio Petrovski, Zoran Leveski, Aleksandar Gligorov, Darko Rangotov, Adrijam Micevski. Igrali još: Ilčo Udovalijev, Miroslav Todorovski, Ferid Agushi, Ivan Krstevski, Džo Arsovski, Igor Leovski, Oliver Jovanovski, Martin Todorovski, Trajče Trajkov. Selektor: Vasko Skenderovski.

Crna Gora: Dragoljub Despotović, Nikola Perović, Marko Bajčetić, Milovan Drašković, Bojan Bajović. Igrali još: Miloš Bošković, Ranko Novović, Ilija Bajčetić, Milan Radulović, Nedžad Haverić, Dejan Stevović, Nikola Minić, Miloš Vranješ, Radomir Kandić. Selektor: Sveto Ljesar.