Trijumfom u goleadi na gostovanju Bokelju fudbaleri Rudara došli su na vrh tabele Telekom 1. CFL. Pljevljaci su pet puta pogađali mrežu domaćina – dva puta precizan je bio Noma dok su po jednom pogodili Kato, Mijušković i Jovović za ubjedljiv trijumf u 15. kolu elitnog takmičenja.

Budućnost je pred svojim navijačima savladali Lovćen i smanjili zaostatak za vodećim ekipama u šampionatu. “Plavo-bijeli” su do trijumfa došli golovima Raičevića u prvom dijelu i Hočka koji se u strijelce upisao sredinom nastavka.

Derbi meč 15. kola odigrali su Sutjeska i Mladost. Duel na Gradskom stadionu u Nikšiću završen je bez pogodaka, što je omogićilo fudbalerima Rudara da se osame na liderskoj poziciji.

Zeta je nakon preokreta došla do pobjede u duelu sa Grbljem. Gosti su došli do prednosti pogotkom Nikača, da bi trijumf domaćinu obezbijedili Dujković i Kopitović.

Pogotkom Luke Rotkovića u posljednjem minutu regularnog toka susreta Mornar je došao do pobjede na gostovanju Petrovcu, dok je duel Mogrena i Berana završen bez pobjednika.

Rezultati

Sutjeska – Mladost 0:0

Budućnost – Lovćen 2:0

Bokelj – Rudar 1:5

Zeta – Grbalj 2:1

Petrovac – Mornar 0:1

Mornar – Berane 2:2