Reprezentacija Crne Gore remizirala je večeras sa Švedskom rezultatom 1:1 na Gradskom stadionu u Podgorici u četvrom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Na konferenciji za novinare koja je održana nakon susreta selektor "hrabrih sokola" Branko Brnović ističe da je remi najrealniji ishod susreta, iako se naša selekcija nadala cijelom plijenu.

- Ovi momci su dali su sve od sebe. Primili smo gol iz naše greške i to je nešto što se dešava u fudbalu. Najbitnije je da pojedinci izbore što veću minutažu do Rusije i siguran sam da ova reprezentacija može da se bori za plasman na Euro... Austrija se odvojila i oni će najvjerovatnije uzeti prvo mjesto, a mi ćemo rješavati sa Rusijom i Švedskom. U ovoj grupi je svaki bod zlata vrijedan. Išli smo na pobjedu, ali kada pogledate sve rezultate, ovaj bod je zlata vrijedan, rekao je Brnović.

Brnović smatra da je pogotku protivnika prethodio prekršaj nad Savićem.

- Mislim da je bio jedanaesterac, mislim da je bio čisti faul. Takođe, mislim da je nad Savićem bio čisti faul, kada su gosti postigli gol. Moram da priznam poslije svih ovih nedaća, i svih povreda, kada se sve uzme u obzir, moram biti zadovolja sa bodom. Neriješen rezultat je realan. Ali, očekivao sam pobjedu, dodao je Brnović.

Selektor naše reprezentacije smatra da je grupa G veoma neizvjesna i da će se do samog kraja voditi borba za mjesta koja vode na Evropsko prvenstvo.

- Očekivali smo više bodova u grupi do sada, ta famozna utakmica protiv Lihtenštajna... Grupa je ''luda' i biće borba do samog kraja za mjesta koja vode na EURO, zaključio je selektor "hrabrih sokola".