"A" selekcija Crne Gore odlučna je da u duelu sa Švedskom nadoknadi izgubljene bodove i popravi utisak koji je ostavila na duplom gostovanju tokom prošlog mjeseca. Naš napadač Stevan Jovetić, koji će u odsustvu povrijeđenog Vučinića sjutra nositi kapitensku traku, prepušta ulogu favorita gostujućoj reprezentaciji, ali upozorava da je Crna Gora spremna da sjutra na Gradskom stadionu da sve od sebe za pobjedu koja bi je vratila u vrh tabele grupe G.

- Trenirali smo jako proteklih nedjelju dana i spremni smo da sjutra istrčimo na teren i damo sve od sebe. Ne smijemo da se zavaravamo, znamo da su nam tri boda prijeko potrebna. Jedino nam odgovara pobjeda i sve smo podredili tome. Očekujemo tešku utakmicu, jer je Švedska jako dobar tim. Disciplinovani su, kompaktni, sa dosta dobrih fudbalera. Prepuštamo im ulogu favorita. Neki recept za pobjedu? Da brzo postignemo gol brzo - rekao je Jovetić na konferenciji za novinare uoči utakmice.

Naš kapiten je potvrdio da niko u taboru "sokola" ne razmišlja o remiju, jer im rezultati iz prethodna dva meča to ne dozvoljavaju. On je potvrdio da je povreda Vučinića veliki hendikep za naš tim, ali i istakao da Crna Gora može da se nosi sa pritiskom i hendikepima.

- Kao što Švedska mnogo zavisi od Ibrahimovića, tako i Crna Gora zavisi od Vučinića. Mirko neće definitivno igrati, sa druge strane Zlatan će izgleda ući sa klupe. Pritiska ima uvijek i to je normalno, ko ne može da se izbori sa time onda i ne može da se bavim ovim sportom. Sve smo upropastili remijem sa Lihtenštajnom. Tamo smo izgubili bitne bodove i moramo negdje da ih nadoknadimo. Protiv Lihtenštajna smo igrali dobro, ali je realizacija bila slaba. Na treninzima smo radili dosta da popravimo taj segment igre. Protiv Austrije smo igrali loše, ali smo uvidjeli gdje smo griješili i nadam se da te greške protiv Švedske nećemo ponoviti. Ipak, ne treba zaboraviti da je dosta bodova u opticaju, i da možemo da se izvučemo, naročito ako sjutra pobijedimo. Onda bi sve bilo mnogo lakše, dobili bi na samopouzdanju i dalji tok kvalifikacija bi bio mnogo lakši - iskrao je Jovetić.

Švedski novinari su se raspitivali i o atmosferi na tribinama kakva obično vlada pod Goricom na utakmicama "A" selekcije.

- Sjutra ćete vidjeti koliko fudbal znači narodu Crne Gore. Siguran sam da će navijači ponovo biti naša najveća podrška, a kada oni naprave atmosferu kako znaju, nikome nije lako da igra sa nama - istakao je Jovetić.

Novinare je zanimalo i kakav je plan stručni štab Crne Gore napravio da zaustavi Zlatana Ibrahimovića, čiji je nastup na sjutrašnjoj utakmici obavijen velom tajne. Ibra je danas trenirao na Gradskom stadionu, ali mnogo kraće od svojih saigrača. Prognoze su da bi utakmicu mogao početi sa klupe.

- Ibrahimović je po meni, u ovom trenutku, možda i najbolji igrač na svijetu. Šveđani sa njim i bez njega nijesu isti, slično kao i mi sa Vučinićem. Ipak, Švedska nije samo Ibrahimović, a Crna Gora nije Vučinić... On nije igrao dva mjeseca i to nije isto kada igrate stalno. Lično bih volio da ne igra, nadam se da će ući sa klupe ako im bude trebao, a vjerujem da će im trebati... Naš protivnik ima dobru ekipu i bez njega, čvrstu, kompaktnu, koja igra disciplinovano. Mislim da smo mi spremi i da možemo da se nosimo sa njima. Dobro smo ih analizirali u duelima sa Austrijom i Rusijom. Znamo njihove prednosti i njihove mane. Ali, sve je na nama. Ako izađemo spremni, a mislim da ćemo biti, onda neće biti problema - rekao je naš selektor Branko Brnović.

Selektor nije krio zadovoljstvo što su naši vezisti u prethodnom periodu uspjeli da se izbore za veću minutažu u svojim klubovima nego što je to bio slučaj pred duel sa Lihtenštajnom i Austrijom.

- Vidi se na treninzima da igrači nogo više pružaju, da su svježiji, bolje ih sluša lopta. Naš problem je taj što igrači ne igraju stalno u svojim klubovima. To nam je nedostajalo protiv Austrije, a mislim da ćemo sada to imati. Što se tiče startne postave, sve se skoro zna. Možda ima jedna mala dilema, ali i nju ćemo riješiti danas - rekao je Brnović.

Naš selektor je pozvao navijače da ponovo budu uz svoju reprezentaciju i obećao da će im igrači na najbolji mogući način uzvratiti podršku.

- Ljudi su ovdje oduševljeni fudbalom. Mnogo puta smo ih obradovali, ali smo ih i razočarali rezultatima ostvarenim u posljednja dva meča. Zato ćemo sjutra ići na pobjedu i nadam se da ćemo na kraju svi zajedno slaviti veliki trijumf - poručio je selektor Brnović.

Utakmica Crna Gora - Švedska igra se u subotu na Gradskom stadionu pod Goricom. Glavni sudija utakmice, čiji je početak zakazan za 20.45 časova, biće škotski internacionalac Vilijam Kalam.