Reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na Gradskom stadionu u Podgorici četvrti trening u sklopu pirprema za utakmicu sa Švedskom koja se igra u subotu, 15. novembra 2014. godine.

Neposredno uoči treninga naših najboljih fudbalera, predsjednik FSCG Dejan Savićević je u pres sali Gradskog stadiona uručio zlatni jubilej (50 nastupa) Elsadu Zverotiću a srebrni jubilej (25 nastupa) Dejanu Damjanoviću i Radomiru Đaloviću.

Nakon ceremonije uručenja Zverotić i Damjanović su govorili o predstojećem duelu u kvalifikacijama za Euro 2016. godine.

- Velika utakmica za nas, jer po mom mišljenju ovo nam je posljednja šansa da ostanemo u trci za plasman na Evropsko prvenstvo. Nismo imali dobre rezultate u posljednja dva meča i pokušaćemo da slavimo u subotu, kako bi ponovo bili u igri. Zaboravili smo loša izdanja u Lihtenštajnu i Austriji, gledamo naprijed. Sigurno da nijesam pružio mnogo u posljednja dva meča, jer nisam igrao puno u Fulamu. Međutim, od Austrije sam standardan. Vezni red je jako važan za uspjeh i daću sve od sebe da uspijemo i ostvarimo cilj koji je uvijek isti kada igramo pred našim navijačima – pobjeda, rekao je Zverotić.

Dejan Damjanović vjeruje da se u duelu sa Šveđanima možemo vratiti u igru za plasman na Evropsko prvenstvo.

- Malo smo u nezavidnoj situaciji poslije dva loša rezultata. Imali smo sreće pa su neki rezultati u grupi takođe bili iznenađujući. Pobjeda bi bila idealna, o tome samo i razmišljamo, ali ne možemo reći da bi i remi bio loš rezultat. Ko istrči mora da da maksimum, pa nas možda i ovaj gore malo pogleda. Možda iz jedne šanse postignemo odlučujući gol... Presije ima ali smo navikli na to. Definitivno velika utakmica, odlučujuća, rekao je Damjanović.

Naša najbolja selekcija sjutra će trenirati iza zatvorenih vrata Trening kampa FSCG.