Reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za duel sa Švedskom koji se igra 15. novembra u Podgorici u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Habri sokoli” odradili su večeras prvi trening u svojoj bazi, Trening kampu FSCG na Starom aerodromu kojem nisu prisustvovala samo dva od 23 pozvana igrača. Prvi trening preskočili su Marko Baša i Vladimir Volkov koji će od utorka biti sa ostatkom selekcije.

Povratnik u nacionalni tim Mladen Kašćelan govorio je o ambicijama reprezentacije uoči duela sa Šveđanima.

- Svaka utakmica je teška. I ranije se pokazalo da nema unaprijed dobijenih utakmica. Uz adekvatnu pripremu ekipe i uz pomoć sa tribina možemo da uzmemo tri boda, koja su itekako važna za nas. Gledao sam Šveđane protiv Rusa, ostavili su utisak prave skandinavske ekipe, igraju dosta agresivno i čvrsto. Igrali su bez Ibrahimovića i pokazalo se da su 40-50 odsto slabji bez njega. Ali, sa njim ili bez njega mi smo u stanju da pobijedimo. Treba da odigramo hladne glave i vrelog srca i pobjeda neće izostati. S obzirom na to da igramo kod kuće, treba da vodimo računa kako ćemo mi da se postavimo, a ne ko će igrati za njih. Svako od nas je spreman da se nosi sa pritiskom. Bilo ko od da dobije šansu, siguran sam da će opravdati povjerenje, kazao je Kašćelan.

Drugi trening u sklopu priprema za duel sa Švedskom naša najbolja selekcija odradiće u utorak na Gradskom stadionu u Podgorici.