Selektor Crne Gore Branko Brnović saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacionu utakmicu sa Švedskom koja se 15. novembra igra u Podgorici. Brnović je za ovu akciju pozvao 21 igrača, a do nedjelje će poziv dobiti još jedan ili dva igrača iz domaćeg prvenstva.

Poziv u reprezentaciju ponovo su dobili Mladen Kašćelan i Nikola Vukčević, dok u odnosu na prethodno okupljanje na spisku nema Simona Vukčevića, Marka Vešovića, Petra Grbića i Milana Jovanovića.

- Mislim da su ovo igrači koji su nam potrebni za ovu utakmicu, da sa ovim timom možemo da ostvarimo cilj, a to su tri boda. Mi smo u odnosu na prethodne kvalifikacije ostali praktično bez kompletnog veznog reda - igrača poput Novakovića, Pekovića, Drinčića, Boškovića... Zato na ovom spisku ima najviše veznih igrača, jer još tražimo pravu kombinaciju. Vjerujem da među njima možemo pronaći dvojicu koji su nam potrebni na poziciji zadnjih veznih, jer je to elemenat u kojem smo najviše podbacili na prethodnim utakmicama - istakao je Brnović.

Selektor je demantovao pisanje medija da je razgovarao sa nekim igračima koji su, navodno, trebali da pojačaju crnogorsku reprezentaciju.

- Puno je imena bilo u opticaju. Čekao sam odgovor Mesija i Ronalda, ali izgleda da su i oni odustali... Šalu na stranu, od tih imena nema ništa. Moguće je da je neko vodio razgovore sa njima, ali ja nisam. Da li će biti novih igrača u narednim akcijama? Vidjećemo - rekao je Brnović.

Selektor Švedske Erik Hamren je na spisak putnika za Podgoricu uvrstio i Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera svijeta, koji prethodnih sedmica nije igrao za svoj klub zbog povrede. Brnović smatra da tome ne treba pridavati veliku pažnju, jer je Švedska i bez Ibrahimovića odličan tim.

- Švedska je i bez Ibrahimovića ozbiljna reprezentacija. Gledao sam utakmice sa Rusijom i Austrijom, i vidio da su igrali vrlo disciplinovano, čak i kada su gubili. Očekuje nas mnogo teška utakmica. Nadam se da će nas "krenuti" i golovi, jer ne koristimo mnogo šansi i to se odražava na rezultat. Da smo u ove dvije utakmice postigli samo jedan gol, danas bi sva priča bila totalno drugačija - smatra Brnović.

Imperativ pobjede neće poremetiti igrače Crne Gore jer su, po riječima selektora, navikli da igraju pod pritiskom pred svojim navijačima.

- Mi smo uvijek, manje-više, pod pritiskom da moramo da pobijedimo. I da smo dobili Lihtenštajn, opet bi sve bilo isto. Ali, najbitnije je da momci dođu zdravi i da daju maksimum. Siguran sam da će dati sve od sebe da dobiju meč i to je upravo pristup kakav nam treba. Imamo kvalitet da pobijedimo i da se vratimo u trku za mjesto na Evropskom prvenstvu. Ne razmišljamo o drugim ishodima, ali bilo bi jako teško ako ne slavimo. Dok god postoje matematičke šanse za plasman, mi ćemo se boriti. Ali, sa ova tri boda bi se potpuno vratili u igru - zaključio je Brnović.

"A" selekcija Crne Gore će pripreme za utakmicu sa Švedskom početi u ponedjeljak, kada će selektor na raspolaganju imati veći broj igrača. "Hrabri sokoli" će trenirati u svojoj bazi na Starom aerodromu od 17.45 časova.