Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena rezultatom 1:0 u prijateljskom meču sa selekcijom Makedoniije koji je danas odigran na Trening kampu FSCG u Podgorici.

Iako su imali nekoliko dobrih pokušaja, izabranici Borisa Ljutice nisu uspjeli da pronađu put do mreže protivnika. Intezivnija igra viđena je u drugom dijelu susreta, pošto je u prvom poluvremenu viđena samo jedna prilika.

Jedino uzbuđenje u prvom dijelu susreta viđeno je u osmom minutu kada je Vukotić uputio odličan udarac sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila tik pored lijeve stative protivničkog gola.

Nakon četiri minuta igre u nastavku Vukotić je ponovo probao udarcem iz daljine da matira protivničkog golmana ali je još jednom lopta završila pored gola gostiju.

Makedocni su prvi puz zaprijetili Careviću u 52. minutu kada je Atanasov pogodio stativu našeg gola iz slobodnog udarca sa 18 metara. Sedam minuta kasnije viđen je jedini pogodak na meču - Atanasov je sa desne strane odigrao povratnu loptu na desetak metara, pronašao Trapanovskog koji je rutinski plasirao u mrežu.

Četiri minuta kasnije gosti su imali priliku da dupliraju prednosti ali je Trajkov loše šutirao sa desetak metara. Pet minuta prije Vukotić se našao u duelu sa dva protivnička igrača, uspio da se izbori za pozciju i uputi udarac koji je Stevkovski uspio da zaustavi.

- Posle februarskog kampa i odigrane kontrolne utakmice danas smo sa generacijom '99 odigrali prvu zvaničnu utakmicu protiv selekcije Makedonije. U prvom poluvremenu smo odigrali ravnoopravno sa protvnikom, ali nismo bili efikasni u par navrata preko Vukotića. U drugom dijelu smo bili fizički inferiorni u odnosu na protivnika, što su Makedonci iskoristili i došli do incijative koja je krunisana pogotkom za pobjedu. Sjutrašnjim treningom ćemo osvježiti i pripremiti ekipu za duel koji nas očekuje u četvrtak, rekao je Ljutica.

Isti rivali odmjeriće snage i u četvrtak, 6. novembra 2014. godine od 11.00 časova na stadionu Topolica u Baru.



Crna Gora - Makedonija 0:1

Podgorica, Trening kamp FSCG.

Sudija: Miloš Laličić (Crna Gora).

Strijelac
0:1 - Trapanovski 59'

Žuti karton
Vukotić - Crna Gora

Crna Gora: Lazar Carević, Boško Rašović, Rašid Kolić (Aleksa Marušić), Nikola Kumburović, Miloš Drinčić (Nikola Rašović), Nebojša Jovanović (Eldin Čelebić), Pavle Krstović (Novica Čabarkapa), Božidar Damjanović (Martin Prenkočević), Mirza Hot (Ognjen Vujošević), Ognjen Peličić (Nemanja Petrović), Ilija Vukotić.

Makedonija: Hristijan Stevkovski, Metodij Đorđičkov, Mihail Manevski (Meris Fakić), Andrej Kirovski, Antonio Mitrev, Filip Jovanovski (Vasko Trajkov), Hristijan Delevski (Enis Fazlagić), Elmaz Elif, Jani Atanasov, Hristijan Trapanovski (Mario Naumovski), Boban Zdravevski.