Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu kvalifikacionog turnira za plasman na U17 Evropsko prvenstvo od selekcije Rusije rezultatom 2:0.

Izabranici Borisa Ljutice nisu uspjeli da, u duelu sa izuzetno jakim protivnikom, ostvare rezultat koji bi ih ostavio u igri za plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Rusi su bili bolji rival u današnjem susretu što su uspjeli da krunišu sa dva pogotka i upišu prvu pobjedu na kvalifikacionom turniru u Bjelorusiji.

Prvi pogodak na mečui viđen je u 14. minutu nakon izgubljene lopte našeg tima na sredini terena i brze transformacije Rusa nakon koje je lopta je stigla do Ljusova. Vezista Rusije uputio je centaršut u kazneni prostor i pronašao kapitena Galadžana koji je pogodio glavom sa osam metara.

Rusi su u 36. minutu propustili da realizuju najstrožiju kaznu kojoj je prethodio prekršaj naših defanzivaca nad Galadžanom. Isti igrač je šutirao sa bijele tačke ali je Gligorović, naš najbolji igrač na današnjem susretu, zaustavio njegov udarac.

Naša selekcija najozbiljnije je zaprijetila preko Burzanovića u samom finišu susreta, ali je njegov udarac sa dvadesetak metara iskosa sa desne strane završio pored stative protivničkog gola.

Konačan rezultat susreta postavio je Denisov udarcem glavom sa par metara nakon kornera i prebačene lopte na drugu stativu.

- Zaslužena pobjeda reprezentacije Rusije. U prvom poluvremenu u tvrdoj i borbenoj igri, primili smo gol nakon greške naše vezne i zadnje linije, da bi nakon toga imali izglednu situaciju i odličan udarac Krcića koji je zaustavio golman Rusije. Sa druge strane, protivnik je imao penal i šansu u posljednjim minutima poluvremena, ali je naš golman u oba navrata bio na visini zadatka. Iako bi u ovom uzrastu razlika u fizičkoj spremi trebala da bude najmanje primjetna, Rusi su u drugom poluvremenu bili nadmoćniji upravo na tom planu i što im je omogućilo da budu konkretniji. Rusi su u nastavku pogodili prečku dok je odličan šut Burzanovića završio pored stative. U zaustavnom vremenu kada smo jurili rezultat sa igračem manje nakon kornera primamo drugi gol. Ipak, moram istaći da je dosuđeni penal i posebno isključenje našeg igrača od strane sudije iz Albanije ipak bilo previše za nas. U naredna dva dana ćemo osvježiti i pripremiti ekipu za naredni meč u kojem ćemo dati maksimum svojih mogućnosti, rekao je Ljutica.

U posljednjem kolu turnira koje se igra u petak, 24. oktobra igra protiv selekcije Velsa.



Rusija - Crna Gora 2:0

Stadion Torpeda, Minsk.

Sudija: Enea Jorđi (Albanija).

Strijelci
1:0 - Galadžan 14'
2:0 - Denisov 80'+4'

Žuti kartoni
Lazarev, Makatadze - Rusija
Marković, Burzanović, Šušić, Kordić - Crna Gora

Crveni karton
Vukotić - Crna Gora

Rusija: Sergej Lazarov, Aleksej Tatev, Semen Matvjučuk, Ivan Galanin, Anton Terekov (od 77. Jegor Denisov), Georgi Makatadze, Artem Galadžan, Aleksandr Lomovitski, Dmitri Kirilov (od 72. Artem Seljukov), Nikolaj Raskazov, Mihail Ljusov (od 62. Dmitri Pletnev).

Crna Gora: Matija Gligorović, Aleksandar Milić, Balša Banović, Danilo Marković, Balša Goranović (od 41. Dino Mušanović), Marko Burzanović, Emrah Krcić, Petar Šušić (od 41. Vladan Kordić), Kostadin Mikić, Ilija Vukotić, Filip Vorotović (od 64. Andrija Ćosović).