Crna Gora nije uspjela da upiše pobjedu na Rejnpark stadionu u Vaducu - Lihtenštajn je odolio naletima naše selekcije i sačuvao remi bez golova, 0:0. Crna Gora je imala više od igre, ali čak ni 25 pokušaja na gol protivnika, medju kojima i dvije stative, nisu dali željeni rezultat. Ispuštena su dva važna boda, koja će morati da se nadoknade na nekom od vrućih gostovanja koja slijede.

Od starta meča bilo je jasno da je kvalitet na strani izabranika Branka Brnovića koji su zagospodarili protivničkom polovinom i strpljivo stezali obruč oko gola Jelea. Blizu gola bila su oba štopera - Simić i Tomašević su u prvih 20-ak minuta bili zamalo neprecizni glavom, da bi nakon pola sata igre u nepuna dva minuta Damjanovića "demantovali" prvo Burgmejer na gol-crni, a potom i golman Jele koji je uz pomoć stative spriječio spektakularan pogodak našeg špica.

U posljednjem minutu prvog poluvremena Crna Gora je propustila dvije velike prilike - Damjanović je pogodio stativu iz teške pozicije, a Bećiraj bio izblokiran sa nekoliko metara - ali je uprkos velikom pritisku i dobroj igri Crne Gore, mreža Lihtenštajna je do poluvremena ostala netaknuta.

Na startu drugog poluvremena selektor Brnović je pojačao napad ubacivši Mirka Vučinića umjesto Bećiraja, koji je već u prvom kontaktu sa loptom odlično asistirao mladom Jovoviću koji je lijevom, slabijom nogom šutirao pored gola. Naš mladi napadač imao je odličnu šansu i u 53. minutu, ali je nakon duplog pasa sa Jovetićem poslao loptu preko protivničkog gola. Do kraja meča igralo se samo na polovini domaćina, koji se hrabro branio i dobijao na samopouzdanju zahvaljujući odličnim odbranama Jelea, a zatim i njegove rezerve Bicera koji je u 64. i 73. minutu "skinuo" dva zicera Vučiniću.

Kako se utakmica bližila kraju postajalo je sve teže naći put do gola domaćina, koji je u 86. minutu iz kontre imao prve dvije opasne priliku na meču, ali je Poleksić dobro pratio akcije i pravovremenim izlaskom spasio gol "sokola" i spriječio senzaciju. Ni pokušaji Tomaševića i opasan prodor agrbića u sudijskoj nadoknadi nisu dali rezultat - Lihtenštajn je otkinuo dva boda Crnoj Gori i otežao njen put ka Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

 

Lihtenštajn - Crna Gora 0:0

Rejnpark stadion, Vaduc
Gledalaca: 2.790

Sudija: Li Evans (Vels)

Žuti kartoni
Bušel, Frik, Bicer - Lihtenštajn
Simić - Crna Gora

Lihtenštajn: Piter Jele (od 62' Čengiz Bicer), Daniel Kaufman, Ivan Kvintans, Sandro Vizer (od 44' Andreas Kristen), Mario Frik, Franc Burgmejer, Martin Bušel, Sejhan Jildiz (od 80' Simon Kune), Nikolas Hasler, Denis Salanović, Mikele Polverino. Selektor: Rene Paurič.

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Savo Pavićević, Milan Jovanović, Žarko Tomašević, Simon Vukčević (od 57' Nemanja Nikolić), Stevan Jovetić (od 74' Petar Grbić), Fatos Bećiraj (od 46' Mirko Vučinić), Dejan Damjanović, Vladimir Jovović, Elsad Zverotić, Marko Simić. Selektor: Branko Brnović.