Najbolji crnogorski fudbaleri odradili su večeras u Vaducu posljednji trening pred kvalifikacionu utakmicu sa Lihtenštajnom. Za razliku od brojnih prethodnih okupljanja, svi igrači koje je pozvao selektor Branko Brnović utakmicu su dočekali bez problema sa povredama.

Odličnu atmosferu nije pokvario ni snažan južni vjetar, jedan od rijetkih koji je večeras pozdravio našu selekciju u pomalo uspavanoj dolini Lihtenštajna. Sjutra će vjerovatno biti još jači, to je uobičajeno u ovo doba godine, kažu naši domaćini.

Zvaničnu pres konferenciju naše reprezentacije ispratila su tek dva domaća novinara, jedan kamerman i dva fotografa. Na njihova pitanja odgovarali su Stevan Jovetić i selektor Branko Brnović, koji su ukazali poštovanje protivniku ali i podsjetili da je Crna Gora u Vaduc došla po tri boda.

- Spremni smo, ali očekujemo i dobrog protivnika. Gledali smo isječke njihovih utakmica i sigurno je da se radi o dobroj ekipi. Ipak, mi imamo svoj cilj i želimo tri boda. Poštujemo domaćina, ali idemo da pobjedimo - rekao je Jovetić, koji smatra da naša selekcija neće sebi dozvoliti luksuz da potcijeni protivnika: - Ova utakmica je jako bitna, jer možemo puno da izgubimo i siguran sam da ćemo ući maksimalno spremni i skoncentrisani.

O Austriji ni riječi. Biće, kaže Stevan, dovoljno vremena da se razmišlja o toj utakmici.

- Pred nama je trening, pa utakmica sa Lihtenštajnom. Nakon toga imamo puna tri dana da se spremimo za meč sa Austrijom. Skoncentrisani smo samo na Lihtenštajn. Moramo žestoko ući u meč, jer želimo da nametnemo svoj stil igre. Naravno da bi bilo mnogo lakše ako postignemo rani gol, jer bi oni, kako vrijeme bude prolazilo, sigurno dobili na samopouzdanju pa bi sve bilo mnogo teže - poručio je Jovetić.

Mala kneževina u srcu Evrope poznata je u svijetu kao dom Hitli bušilica, ali i po vrhunskoj zubnoj protetici. Zimski sportovi su najpopularniji, ali su i fudbal i ragbi na visokoj cijeni. Stadion Rejnpark u Vaducu broji 5.873 sjedišta, a ako bi kojim slučajem cijela populacija glavnog grada došla na utakmicu, na stadionu bi ostalo gotovo pola hiljade slobodnih mjesta. Od tog broja, najmanje 300 će zauzeti navijači Crne Gore koji će grlom i dlanovima ponovo biti uz svoje ljubimce.

Utakmica Lihtenštajn - Crna Gora počeće sjutra u 20.45 časova. Pravdu će dijeliti šestorka iz Velsa predvodjena Lijem Evansom, kojem će ovo biti 45 internacionalna utakmica u karijeri. U isto vrijeme u Solni će početi derbi grupe G Švedska - Rusija, dok će dvije i po hiljade kilometara južnije u Kišinjevu igrati Moladavija i Austrija.