Omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je odgovarajuću selekciju Gruzije rezultatom 2:0 u prvom kolu turnira preliminarne runde kvalifikacija.

Miljenovićevi izabranici su do pobjede u duelu sa domaćinom turnira došli golovima Borisa Cmiljanića sa bijele tačke i Olivera Šarkića u drugom dijelu susreta.

Naši omladinci započeli su turnir na najbolji mogući način, pobjedom u duelu sa domaćinom koji je ujedno i glavni kandidat u borbi za jedno od prva dva mjesta u grupi.

Selekcija Gruzije imala je veći broj udaraca ka golu od naše selekcije, ali su njihovi udarci bili nedovoljo dobri i precizni da se savlada Matija Šarkić. “Sokolići” su osam puta šutirali ka golu protivnika, od čega su četiri udarca išla u okvir gola a dva završila u mreži protivnika.

Prednost našem timu donio je Boris Cmiljanić – naš napadač pogodio je sa bijele tačke u 64. minutu. Prethodno je Gelašvili u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Rudovića.

Devet minuta prije kraja otklonjene su sve dileme oko konačnog ishoda i pobjednika meča odigranog na nacionalnom stadionu Mikeil Meški – Rudović je izveo udarac iz ugla a Oliver Šarkić udarcem petom matirao protivničkog golmana.

Pored dva postignuta gola “sokolići” su propustili dvije veoma izgledne prilike – Cmiljanić je na samom startu meča imao situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom, dok je u drugom dijelu Oliver Šarkić umjesto mreže iz odlične pozicije pogodio stativu.

- Prije svega sve čestitke igračima za zaista izvanrednu igru i veliko požrtovanje na današnjem susretu. Utakmica je odigrana u nevjerovatno jakom ritmu, što su igrači danas na sreću ispratili. Takođe, uslovi su bili fenomenalni jer se meč igrao na nacionalnom stadion. U drugom dijelu postigli smo gol u pravo vrijeme nakon izvanredne akcije koja je prethodila penalu. Kod 1:0 veliku šansu da riješi pitanje pobjednika propustio je Šarkić koji je pogodio stativu… Ipak, ispostavilo se da sreća prati hrabre, pa smo postigli i drugi gol i na taj način ostvarili zaista vrijednu pobjedu jer nije bilo lako protiv motivisanog i kvalitetnog domaćina. Ovo je samo prva utakmica na turniru i moramo se prije svega dobro odmoriti i pripremiti za iskušenja koja nas očekuju u naredna dva meča, rekao je Miljenović.

U drugom meču grupe 11 Kipar je minimalnim rezultatom savladao Rumuniju. U narednom kolu koje je na programu u petak, 10. oktobra naši omladinci za protvnika će imati selekciju Rumunije. Početak meča zakazan je za 12.00 časova.



Gruzija - Crna Gora 0:2

Stadion Mikeil Meški, Tbilisi.

Sudija: Petr Ardeleanu (Češka).

Strijelci
0:1 – Cmiljanić (p) 64'
0:1 – O. Šarkić 81'


Žuti kartoni
Margevelašvili, Gelašvili, Kilasonia, Zarandia – Gruzija
Kotorac, Grivić, Cmiljanić, O. Šarkić – Crna Gora

Guzija: Oto Goshadze, Gagi Margvelašvili, Zurab Gelašvili, Zurab Malania, Giorgi Kilasonia, Giorgi Karaišvili, Otari Kiteišvili, Grigol Čabradze, Luka Zarandia, Ilia Keredvadze (od 51. Roman Čanturia), Mate Kvirkvia (od 46. Giorgi Beridze (od 72. Giorgi Arabidze)).

Crna Gora: Matija Šarkić, Dragan Grivić, Marko Banović, Nicola Nilović, Andrija Vukčević, Stefan Lončar, Dejan Kotorac (od 46. Stefan Vukčević), Anđelo Rudović, Boris Cmiljanić, Filip Kukuličić (od 76. Stefan Milošević), Nikola Vujnović (od 51. Oliver Šarkić).