Konferenciju za novinare povodom potpisivanja ugovora sa crnogorskim Telekomom, predsjednik FSCG Dejan Savićević je iskoristio da sa novinarima porazgovara o predstojećim obavezama "A" selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Prvi čovjek crnogorskog fudbala je priznao da sa optimizmom dočekuje utakmicu sa Lihtenštajnom u gostima, ali podsjetio da dobar rezultat može stići samo uz ozbiljan pristup i dobru igru cijelog tima.

- Optimista sam pred ova dva meča u kvalifikacijama. Iskreno, bojao sam se prve utakmice jer su nas pratili problemi sa povredama Baše i Jovetića, a zatim se dogodio i "slučaj Drinčić". Međutim, ekipa je odgovorila pozitivno na sve ove probleme. Djelovali smo kao prava ekipa na terenu i upisali dobar rezultat. Sada nas očekuje duel sa Lihtenštajnom, a iz iskustva znam da je uvijek najteže pobijediti unaprijed dobijenu utakmicu. Svi kažu da su oni lak protivnik, ali ja ne dijelim takvo mišljenje. Oni su u svim kvalifikacijama do sada nekoga zakinuli, nadam se da sada to nećemo biti mi. Mi smo protiv San Marina pokazali da imamo dobar odnos protiv selekcija tog kvaliteta - rekao je Savićević.

Mnogo teži meč našu selekciju očekuje tri dana kasnije u Beču, kada će na "Ernst Hapel" stadionu odmjeriti snage sa Austrijom, jednim od najvećih rivala za visok plasman u grupi. Naš predsjednik smatra da Crna Gora da će Austrija od starta jurišati na pobjedu pred svojim navijačima, ali vjeruje da naš tim ima kvalitet da odgovori na ofanzivnu igru protivnika.

- Ta utakmica je mnogo važna, jer je Austrija jako dobra reprezentacija. Ova grupa je mnogo teška - Švedska i Rusija su favoriti za prva dva mjesta, dok ćemo se mi i Austrija boriti za treću poziciju. Ukoliko prvo poluvrijeme odigramo makar neriješeno, onda možemo da ih pobijedimo. To je reprezentacija koja od starta kreće bez respekta na rivala, kao protiv Švedske... Taj ritam ne možete da igrate tokom cijelog meča, a siguran sam da će Austrija to radi protiv svih ekipa u grupi. Mi imamo kvalitet da odgovorimo na to i, ako iznesemo loptu, preko naših napadača možemo da ih ugrozimo. Šanse su 50:50 - smatra naš predsjednik.

Na pitanje da li će dva vezana gostovanja predstavljati problem za našu selekciju, Savićević je odgovorio negativno. On smatra da će veći izazov biti vezani termini u finišu kvalifikacija.

- Bolja dva gostovanja nijesmo mogli da poželimo u ovom trenutku. Ipak, mislim da nam pravi problem mogu napraviti četiri posljednje utakmice u septembru i oktobru. Ovaj termin četvrtak-nedjelja nije idealan, jer će nam reprezentacija tek noćas biti kompletna. To znači da će Brnović samo sjutra moći da napravi pravi trening, jer se već u srijedu se putuje. Potom slijedi utakmica, pa novi put, a zatim lakši trening i nova utakmica. Jako teško je tako igrati - zaključio je Savićević.