Nakon deset odigranih kola u Telekom 1. CFL ekipa Sutjeske se osamila na vrhu tabele. Nikšićani su u desetoj rundi bili ubjedjlivu u duelu sa Mogrenom i stekli dva boda prednosti u odnosu na Rudar. Izabranici Mila Tomića ispratili su Budvane iz Nikšića sa četiri lopte u mreži – u listu strijelaca upisali su se Jovović, Igumanović i dva puta Vujović.

Rudar je po drugi ove sezone osjetio gorčinu poraza. Mjeru Pljevljacima, nakon Budućnosti koja je slavila u meču trećeg kola, uzela je ekipa Mornara pred svojim navijačima. Barane su do pobjede odveli Graovac i Rotković, koji su mrežu protivnika tresli u 36. i 59. minutu susreta.

Najubjedljiviji trijumf u desetoj rundi upisao je Lovćen, koji je na gostovanju u Beranama do vrha napunio mrežu domaćina. U ubjedljivom trijumfu Cetinjana istakao se Draško Božović koji je upisao het-trik, dok su Đurović i Bogdanović po jednom bili precizni.

Budućnost je osvojila samo bod u odmjeravanju snaga sa Bokeljom pred svojim navijačima. “Plavo-bijeli” su bili na ivici poraza, ali je Pavićević minut prije isteka regularnog toka iz slobodnog udarca donio bod svom timu. 

Mladost je pred svojim navijačima bila bolja od Grblja pa su izabranici Aleksandra Nedovića nakon deset kola sami na trećoj poziciji na tabeli, sa dva boda više od gradskog rivala Budućnosti.

Petrovac je pod Malim brdom upisao minimalnu pobjedu u odmjeravanju snaga sa ekipom Zete.

Rezultati
Budućnost – Bokelj 2:2
Berane – Lovćen 0:5
Sutjeska – Mogren 4:0
Petrovac – Zeta 1:0
Mladost – Grbalj 2:0
Mornar – Rudar 2:1