Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici održanoj 07.05.2009. godine, donijela je odluke da se FK „Zeta“ kazni oduzimanjem devet bodova i da se njen trener Dejan Roganović kazni zabranom vršenja funkcija u trajanju od 12 mjeseci.

U obrazloženju odluka Disciplinska komisija navodi da nisu postojali opravdani razlozi da FK „Zeta“ i njen trener Dejan Roganović, na utakmici 27. kola T-Com prve crnogorske fudbalske lige protiv FK „Mogren“ iz Budve, izvedu sastav bez većeg broja standardnih igrača koji nisu povrijeđeni, bolesni ili kažnjeni. Komisija smatra da su FK „Zeta“ i njen trener ovakvim postupkom izvršili nedozvoljenu radnju iz člana 80 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Kao otežavajuću okolnost u odnosu prema FK „Zeta“, Komisija je uzela u obzir da je ovaj postupak suprotan principima sportskog duha i fer-pleja, čime je nanijeta šteta fudbalu u Crnoj Gori. Kao olakšavajuću okolnost prema Dejanu Roganoviću, uzeta je u obzir činjenica da ovaj trener do sada nije bio kažnjavan.

Na odluke Disciplinske komisije FK "Zeta" i Dejan Roganović imaju pravo da ulože žalbu Komisiji za žalbe FSCG u roku od osam dana od dana prijema odluke.