Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je u drugom prijateljskom meču selekciju Makedonije rezultatom 2:1.

Izabranci Borisa Miličkovića upisali su pobjede na prva dva meča odigrana od formiranja selekcije, a današnji meč obilježio je dvostruki strijelac Danilo Pešukić.

Makedonci su bolje počeli od "sokolića" koji su startovali u znatno izmijenjenom sastavu u odnosu na duel odigran u utorak. Terensku inicijativu domaćin je krunisao u sedmom minutu preko Kolevskog koji se dobro izborio za poziciju i sa desetak metara udarcem po zemlji matirao Mićanovića.

Miličkovićevi izabranici odgovorili su u 20. minutu - Babić je odlično iznio loptu kroz sredinu terena, poslao pas u prostor za Pešukića koji je izašao jedan na jedan sa golmanom. Nakov je u prvom pokušaju zaustavio udarac našeg napadača, ali je nakon odbijene lopte bio nemoćan.

U nastavku susreta prvu priliku imali su "sokolići" ali je Rakonjac, nakon što je prekinuo pas zadnje linije protivnika, umjesto da uposli Veljovića odlučio da uputi udarac na gol koji nije ozbiljnije namučio protivničkog golmana.

Priliku za preokret Makedonici su propustili u 66. i 67. minutu susreta. U oba navrata u šansi se našao Kolevski, ali je u prvom navratu stativa spriječila pogodak dok je u narednom napadu šutirao pored stative.

Pitanje pobjednika riješeno je samo dva minuta kasnije. Pešukić i Rakonjac odigrali su dupli pas, nakon kojeg je napadač našeg tima jakim udarcem sa desetak metara zatresao protivničku mrežu.

- U potpunosti smo zadovoljni ovom akcijom i prvim prijateljskim mečevima. Vidjeli smo na koga možemo računati u predstojećim akcijama. Uočili smo određene nedostatke u igri i uputili igrače na to da rade na ispravljanju istih u svojim klubovima kako bi što spreminiji upli u sljedeće akcije, rekao je selektor Miličković.

Makedonija - Crna Gora 1:2

Trening kamp FS Makedonije, Skoplje.

Sudija: Nikola Kostančev (Makedonija).

Strijelci
1:0 - Kolevski 7'
1:1 - Pešukić 20'
1:2 - Pešukić 69'

Žuti kartoni
Perišić, Korać, Lambulić - Crna Gora

Makedonija: Luka Nakov, Igor Ivanovski, Elvir Ramić, Donat Aliu, Bojan Kolevski (Agon Hajredini), Goran Trajkovski (Nikola Spasov), Viktor Rizvanovski (Mario Spasić), Altin Sefo, Filip Stojanovski (Viktor Terziev), Ensar Ljuma, Vasil Krstev (Hristijan Ristevski).

Crna Gora: Marko Mićanović, Nemanja Petrović, Slobodan Babić (Jakov Vukčević), Slobodan Perišić (Ivan Vujačić), Danilo Pešukić (Zaim Divanović), Mirza Đurašević, Miloš Brnović (Lazar Lambulić), Ognjen Gačević (Marko Rakonjac), Andrej Vraneš, Pavle Šaranović (Džonatan Drešaj), Miro Korać (Lazar Veljović).