Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je minimalnim rezultatom u prijateljskom susretu sa selekcijom Makedonije.

Meč odigran na terenu Trening kampa FSCG odlučen je u prvom dijelu susreta nakon greške posljednje linije našeg tima.

Ljuticini izabranici dobro su otvorili meč i već nakon šest minuta imali priliku da dođu do prednosti - Vukotić je odlično izveo slobodan udarac, Krnić je zakačio loptu glavom ali je ona završila na stativi protivničkog gola.

Deset minuta kasnije Makedonci su došli do prednosti. Opasnu akciju protivnika odličnom rekacijom prekinuo je Goranović ali je zatim napravio veliku grešku i omogućio Dedovu da postigne jedini pogodak na susretu. Sredinom prvog dijela Zdravkovski je propustio veliku priliku da duplira prednost svog tima - kapiten Makedonije poslao je loptu visoko preko prečke sa desetak metara.

Naša selekcija je do odlaska na odmor zaprijetila nekoliko puta iz prekida. Direktan udarac na gol Burzanovića zaustavio je Kaev, dok su Krcić i Krnić bili "kratki" nakon dobrih ubacivanja sa strane.

U nastavku susreta Makedonci su uspjeli da zaustave sve napade naše selekcije i strpljivom igrom sačuvaju prednost stečenu u prvom poluvremenu.

- Makedonija je pokazala da u utakmicama kao što je današnja, koju bitno određuju vremenski uslovi, pitanje pobjednika određuje bolja fizička sprema, veća borbenost i želja za pobjedom. Imali smo priliku da na samom startu susreta nakon odlično izvedenog prekida dođemo do prednosti, ali je lopta završila na stativi... Umjesto da stvari krenu u pravom smjeru po nas dozvolili smo protivniku da nakon velike greške naše zadnje linije iz prvog udarca na gol postigne pogodak i ujedno i riješi današnji meč. U drugom poluvremenu pokušali smo da napravimo preokret ali u par situacija nismo bili efikasni u završnici. Sve u svemu, nastojaćemo da uigramo i usavršimo dobre stvari primijećene u ove dvije utakmice, ali i da uočene nedostatke kojih je bilo pogotovo danas, otklonimo i neutrališemo do početka kvalifikacija u Bjelorusiji, rekao je Ljutica.



Crna Gora - Makedonija 0:1

Trening kamp FSCG, Podgorica.
Gledalaca: 300.

Sudija: Jovica Bojović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 - Dodev 16'

Žuti kartoni
Kordić - Crna Gora
Todorovski - Makedonija

Crna Gora: Matija Gligorović (Lazar Carević), Aleksandar Milić (Luka Malešević), Balša Banović, Đorđije Đedović (Nikola Đukić), Balša Goranović (Vido Petričević), Danilo Marković (Danilo Vukićević), Ilija Vukotić (Božidar Damjanović), Emrah Krcić (Dino Mušanović), Marko Burzanović, Alija Krnić (Vladan Kordić), Filip Vorotović (Andrija Ćosović).

Makedonija: Kristofer Kaev, Kiril Ristovski (Todor Todorovski), Filip Gičevski (Semvat Seferi), Antonio Mitrev, Belmin Čuljević (Teodor Terziev), Esmin Ličina, Miloš Toševski (Nehar Sadiki), Mihail Manevski, Milan Ristovski, Davor Zdravkovski, Darko Dodev (Agon Hani).