Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je rezultatom 2:0 u drugom prijateljskom odmjeravanju snaga sa selekcijom Danske.

Izabranici Aleksandra Miljenovića i na današnjem susretu su stvorili nekoliko prilika, ali je mreža domaćina ipak ostala netaknuta.

Prvu priliku na meču imala je upravo naša selekcija. Petrović je u desetom minutu uputio udarac sa desetak metara ali je lopta završila pored gola. Već u sljedećem napadu Danci su došli do prednosti – Šalbu je nakon solo prodora pogorio mrežu našeg gola sa 15 metara.

Četiri minuta kasnije naša selekcija je imala priliku da izjednači ali je golman protivnika poslao loptu u korner nakon solo prodora i odličnog udarca Petrovića. Nakon kornera zaprijetio je Oliver Šarkić ali je lopta nakon njegovog udarca završila preko prečke protivničkog gola. Do odlaska na odmor Vukčević je sa desetak metara neometan poslao loptu preko prečke.

Već nakon dva minuta igre u nastavku susreta Danci su duplirali prednost – Kalase je poslao loptu iza leđa našeg golmana udarcem glavom sa pet metara nakon centaršuta sa desne strane.

Pet minuta prije kraja susreta Oliver Šarkić je imao priliku da smanji prednost protivnika. Naš napadač je izbacio iz igre nekoliko igrača Danske, uputio udarac sa ivice kaznenog prostora ali je lopta završila tik pored stative.

- Danci su se pokazali kao bolja i spremnija ekipa i zasluženo su došli do pobjede. Kod nas je bilo evidentno da je ekipa još uvijek u formiranju kao i da su ovo praktično uvodne utakmice u procesu formiranja. Danas smo igrali sa potpuno novim timom u odnosu na prvu utakmicu kako bi smo stekli uvid u kvalitet i trenutnu formu. Žao mi je što na današnjem susretu nismo postigli gol jer smo imali nekoliko zaista izvanrednih prilika. Sve u svemu, ovo su bile kvalitetne provjere i bez obzira na dva poraza vidjelo se da u ekipi ima potencijala, rekao je Miljenović.



Danska – Crna Gora 2:0

Stadion Tingbjerg, Bronšoj.

Gledalaca: 400.

Strijelci
1:0 – Šalbu 11
2:0 – Kalase 47

Žuti kartoni
Skajte, Halse – Danska
S. Vukčević, O. Šarkić, Magud – Crna Gora

Danska: Tomas Gal, Aleksander Munksgard, Jakob Hansen Niklasen, Justin Šalbu (Benjamin Lund), Sami Skajte, Mikael Kalese (Emre Mor), Frederik Baj, Morten Rokedal (Kasper Brun), Niklas Helse, Mikel Duelund, Kristijan Veber (Mads Tajhosen).

Crna Gora: Matija Šarkić, Stefan Vukčević (Miomir Đuričković), Stefan Bajić, Zoran Petrović, Oliver Šarkić, Mihailo Perović, Driton Camaj (Bojan Vukićević), Nikola Popović, Bojan Magud, Momčilo Rašo, Marko Petrić (Ivan Batrićević).