Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom prijateljsom susretu od selekcije Danske rezultatom 2:1.

Izabranici Aleksandra Miljenovića.

Naša selekcija dobro je otvorila meč i već nakon osam minuta igre došla do prednosti. Oliver Šarkić je prošao po lijevoj strani, ubacio loptu u kazneni prostor protivnika gdje je sačekao Petrović i udarcem glavom matirao protivničkog golmana.

Domaćin je odgovorio samo dva minuta kasnije preko Lunda koji je nakon centašuta sa desne strane poslao loptu preko prečke.

Sredinom prvog dijela naša selekcija je ponovo zaprijetila, ali Magud nije uspio na pravi način da završi dobru akciju “sokola”. U 29. minutu Danci su došli do izjednačenja – Tajhosen je centrirao sa lijeve strane, lopta se prošetala kroz naš kazneni prostor i došla do Kristijansena koji je sa sedam metara šalje iza leđa Vuksanovića.

Prva prilika u nastavku susreta viđena je pred našim golom – Niklasen je odlično šutirao u 74. minutu ali je naš golman odlično intervenisao. Pitanje pobjednika riješeno je dva minuta kasnije kada je Duelund iskoristio smušenost naše posljednje linije i sa šest metara pogodio metu.

Do kraja susreta naša selekcija mogla je i do izjednačenja ali je golman Danske izbacio loptu sa gol linije nakon udarca glavom Perovića.

- Dobra utakmica, obostrano kvalitetna igra u kojoj su oba rivala imala svoje šanse. Ipak, smatram da je na kraju ipak pobijedio spreminiji tim. U našoj igri bilo je puno dobrih stvari ali i grešaka koje treba ispravljati, rekao je Miljenović.

Revanš meč zakazan je za četvrtak, 25. septembar sa početkom u 16.00 časova.



Danska – Crna Gora 2:1

Stadion Espenlundens, Kopenhagen.
Gledalaca: 500.

Žuti kartoni
Đuričković, Šarkić – Crna Gora

Strijelci
0:1 – Petrović 8'
1:1 - Kristijansen 29'
2:1 - Duelund 76'

Danska: Andreas Rahauge, Aleksander Munksgard, Benjamin Lund (Sami Skite), Jakob Rasmusen, Frederik Launborg, Emre Mor (Jakob Hansen Niklasen), Mads Tajhosen, Mikael Duelund, Kristian Veber (Morten Rokdal).

Crna Gora: Milisav Vuksanović, Stefan Knežević, Ivan Batrićević, Stefan Vukčević, Božidar Đukić, Zoran Petrović (Mihailo Perović), Miomir Đuričković, Oliver Šarkić, Driton Camaj (Bojan Vukićević), Blagoje Đurković, Bojan Magud (Danilo Pavićević).