Nakon sedam odigranih kola u Telekom 1. CFL vrh tabele pripada ekipama Sutjeske i Rudara – Nikšićani su u derbiju kola savladali Budućnost, dok su Pljevljaci bili bolji od Grblja. Mladost je osvojila tri boda na gostovanju u Kotoru, dok je Lovćen slavio na Lugovima. Podjela bodova viđena je u duelu Zete i Mornara. Sedmo kolo biće kompletirano u četvrtak, kada će se odigrati duel Petrovca i Berana. 

Sutjeska je u derbiju kola bila bolja od Budućnosti na Gradskom stadionu u Podgorici. Aktuelni šampion je do pobjede u velikom derbiju došao golovima Jovovića i Vujovića, dok je jedini pogodak za domaćina postigao Raičević.

Rudar je bio ubjedljiv na gostovanju Grblju. Pljevljaci su tri puta tresli mrežu protivnika i lako došli do nova tri boda. U listu strijelaca upisali su se Jovović i kapiten Vlahovi koji je dva puta pogodio metu.

Tri boda u gostima upisala je i Mladost. Izabranici Aleksandra Nedovića slavili su na gostovanju Bokelju, do koje su došli autogolom Todorovića u prvom i Novovića koji je pogodio u 15. minutu susureta.

Gosti su slavili i na Lugovima, gdje su snage odmjerili Mogren i Lovćen. Cetinjani su došli do prednosti preko Tatara koji je iskoristio najstrožiju kaznu u 33. minutu da bi prije odlaska na odmor Grbović poravnao rezultat. Ipak, u nastavku susreta Vučić je pogodio i donio nova tri boda četi Mojaša Radonjića.

Jedini meč na kojem nije bilo pogodaka odigrali su Zeta i Mornar.

Rezultati
Budućnost – Sutjeska 1:2
Grbalj – Rudar 0:3
Mogren – Lovćen 1:2
Bokelj – Mladost 0:2
Zeta – Mornar 0:0

Četvrtak
Petrovac – Berane 15.30h