Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je ubjedljiv poraz od selekcije Engleske u meču posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetko prvenstvo u Kanadi – “gordi Albion” trijumfovao je rezulatom 10:0.

Izabranice Zorana Mijovića IMALE SU za protivnika u današnjem meču jednu od najboljih selekcija Evrope, što se moglo vidjeti u odnosu snaga.

Već u prvom minutu Engleskinje sui male priliku da zatresu mrežu našeg gola, ali je Iva Milačić sjajnom intervencijom spriječila sigurna pogodak. Protivnik je seriju pogodaka započeo u osmom minutu golom Aluko, koja je bila ponajbolji akter današnjeg susreta.

- Danas smo u Petrovcu mogli vidjeti kako izgleda vrhunska ekipa u ženskom  fudbalu, što ekipa Engleske zapravo i jeste. Što se tiče naše ekipe dali smo maksimum. Nažalost rezulzat nije popularan ali to je realnost. Nadam se da ćemo u narednom periodu u razvoju ženskog fudbala u igri ekipe Engleske imati pravi putokaz i da ćemo se u bliskoj budućnosti primaći nivou i kvalitetu igre najboljih selekcija Evrope. Još jednom bih se zahvalio svim djevojkama na velikom požrtvovanju i borbi koju su prikazale u svakom meču, rekao je Mijović.



Crna Gora – Engleska 0:10

Stadion pod Malim brdom, Petrovac.
Gledalaca: 300.

Sudija: Petra Čuda (Slovačka).

Strijelci
0:1 – Aluko 8’
0:2 – Karni 22’
0:3 – Aluko 31’
0:4 – Bronz 37’
0:5 – Karni 51’
0:6 – Dugan 56’
0:7 – Aluko 64’
0:8 – Grinvud 90’
0:9 – Poter 90’+3’
0:10 – Dugan 90’+4’

Žuti kartoni
Kuč – Crna Gora
Vilijams, Skot – Engleska

Creni karton
Bjelica – Crna Gora

Crna Gora: Iva Milačić, Sanja Nedić, Andreja Vidić, Jovana Mrkić, Marija Goranović, Irena Bjelica, Ivana Krivokapić (od 85. Jovana Zlatičanin), Jasna Đoković (od 90. Radosava Kočanović), Slađana Bulatović, Marija Vukčević, Armisa Kuč (od 90. Ivana Varagić).

Engleska: Karli Telford, Lucia Bronz, Aleks Grinvud, Fara Viliams, Gema Boner, Laura Baset (od 57. Džoen Poter), Džordan Nobs (od 46. Džil Skot), Karen Karni, Lian Sanderson (od 64. Nataša Daui), Toni Dugan, Eniola Aluko.