Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je ubjedljiv poraz u drugom kolu kvalifikacionog turnira za WU 19 Evropsko prvenstvo – „crvene“ su poražene od domaćina turnira, selekcije Švedske rezultatom 12:0.

Već nakon 30 sekundi igre bilo je jasno da naša selekcija nema šta da traži u duelu sa izuzetno jakim rivalom. Sopstvenu mrežu nakon prve akcije domaćina na susretu zatresla je Tamara Bojat.

Šveđanke su do odlaska na odmor još četiri puta tresle mrežu našeg tima. Prednost domaćina udvostručila je Almkvist, da bi do poluvremena Stina Blakstenijus upisala het-trik.

Nastavak susreta obilježila je Blakstenijus koja je postigla novi het-trik i meč završila sa šest postignutih pogodaka. U listu strijelaca upisale su se i Olme, Pirson, Norham i Gotberg.

- Loše smo započeli utakmicu i već u tridesetoj sekundi primili gol koji je poremetio ritam u nastavku. Uslijedilo je i nekoliko nespretnih reakcija golmana što je dovelo do visoke prednosti protivnika na poluvremenu. U pojedinim djelovima susreta smo imali igru ali nismo uspjeli da pronađemo rješenje za brze kontranapade protivnika. Ipak, pad koncentacije i umor je doveo do toga da u posljednjih deset minuta primimo pet golova, rekao je Zdravko Jauković koji je na današnjem susretu predvodio sa klupe naše omladinke.

Posljednji meč na turniru naša selekcija igra u četvrtak protiv selekcije Moldavije.



Švedska – Crna Gora 12:0

Stadion Vengavalen, Treleborg.

Sudija: Beatriz Bil Gozalo (Španija)

Strijelci
1:0 – Bojat (a.g.) 1'
2:0 – Almkvist 22'
3:0 – Blakstenijus 27'
4:0 – Blakstenijus 36'
5:0 – Blakstenijus 42'
6:0 – Olme 56'
7:0 – Pirson 57'
8:0 – Blekstenijus 82'
0:0 – Gotberg 84'
10:0 – Norham 87'
11:0 – Blekstenijus 90'
12:0 – Blekstenijus 90'

Žuti kartoni
Mićunović, Bojat, Božić – Crna Gora

Švedska: Ema Holgren, Julija Ekholm, Natali Bojrn, Lota Okvist, Olivia Velin (od 67. Elen Lofkvist), Tove Almkvist, Filipa Angeldal (od 78. Maja Norham), Stina Blekstenijus, Julija Zigoti Olme (od 60. Maja Gotberg), Ana Oskarson, Natali Pirson.

Crna Gora: Milica Keković, Ivana Ivaštanin (od 46. Nina Vujičić), Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Martina Pavićević (od 65. Kristina Ćorić), Darija Đukić, Tamar Bojat, Milica Vulić, Helena Božić, Olivera Kovačević, Jelena Šturanović (od 73. Nikolina Mićunović).