POBJEDE BUDUĆNOSTI I MOGRENA, BEZ FUDBALA U GOLUBOVCIMA

Četiri kola prije kraja šampionske trke u T-Com prvoj crnogorskoj ligi dva tima dijele vrh tabele sa istim brojem bodova. Na prvom mjestu i dalje je aktuelni šampion Budućnost, koja je na Cetinju savladala Lovćen sa 2:0, ali više razloga za zadovoljstvo ima Mogren kojeg, nakon minimalne pobjede u Pljevljima nad ekipom Rudara (1:0) samo četiri pobjede dijele od prve titule šampiona u istoriji.

Budućnost je na Cetinju bila bolji rival od Lovćena i zasluženo odnijela sa "Obilića poljane" drugu pobjedu u posljednje dvije semdice.Strijelci za "plave" bili su Nikola Vukčević u sedmom i Misdongard u 58. minutu. Budvanima je za pobjedu na sjeveru Crne Gore bio pogodak Milića u 37. minutu utakmice.

Petrovac je na svom stadionu savladao plavsko Jezero - 3:1. Pobjednik je bio poznat već nakon 23 minuta igre jer su do tada Mikjelj, Mrvaljević i Kopunović po jednom pogodili protivničku mrežu. Jedini pogodak za Jezero postigao je Štrapak iz slobodnog udarca u 56. minutu.

Duel Grblja i Dečića iz Tuzi u Radanovićima završen je neriješeno 2:2. Grbalj je poveo autogolom Padovića u 17. minutu, ali su gosti uspjeli da izjednače prije odlaska na odmor preko Radulovića. Prednost domaćinu vratio je Ivan Bošković u 66. minutu, ali su borbeni gosti ipak uspjeli da uhvate važan bod zahvaljujući golu Kuča u 73. minutu.

Pobjedu su upisali i fudbaleri Koma koji su na Zlatici bili bolji od Jedinstva sa 1:0. Čovjek odluke ponovo je bio nigerijski internacionalac Ezeh koji je mrežu Bjelopoljaca zatresao u 19. minutu.

Utakmica između Zete i Sutjeske nije odigrana, a razlog zbog čega biće poznat kada izvještaj delegata i sudije bude dostavljen Komisiji za takmičenje.

Rezultati

Lovćen - Budućnost 0:2

0:1 - N.Vukčević 7'
0:2 - Misdongard 58'

Rudar - Mogren 0:1
0:1 - Milić 37'

Petrovac - Jezero 3:1
1:0 - Mikjelj 4'
2:0 - Mrvaljević 16'
3:0 - Kopunović 23'
3:1 - Štrapak 56'

Grbalj - Dečić 2:2
1:0 - Padović 17' (autogol)
1:1 - Radulović 42'
2:1 - I.Bošković 66'
2:2 - Kuč 73'

Kom - Jedinstvo 1:0
1:0 - Ezeh 19'

Utakmica Zeta - Sutjeska nije odigrana.