Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je od Srbije rezultatom 2:1 u prvom prijateljskom susretu koji je večeras odigran u Beogradu.

Naša najbolja futsal selekcija bila je ravnopravan rival renomiranom protivniku tokom većeg dijela susreta. Ipak, i pored dobre igre našeg tima „orlovi“ su da dva gola uspjeli da upišu pobjedu.

Domaćin je do prednosti došao u 14. minutu susreta kada je Miloš Simić u mrežu poslao loptu sa sedam metara. Četiri minuta kasnije Simić je fenomenalno proigrao Milosavca koji je sa metar po drugi put pogodi metu.

„Sokoli“ su u prvom dijelu propustili da realizuju dobre prilike preko Barovića, Haverića i Bajčetića.

Nastavak susreta pripao je našoj selekciji koja je stvorila nekoliko prilika pred protivničkim golom. Barović je u 21. minutu šutirao pored stative sa nekoliko metara, da bi četiri minuta kasnije nakon fantastičnog solo prodora uputio neodbranjiv udarac sa i smanjio prednost domaćina.

- Odigrali smo utakmicu sa velikim brojem prilika, pravu takmičarsku utakmicu i veoma borbenu. Lako smo mogli da pobijedimo ili izborimo neriješen rezultat, baš kao što smo i poraženi. Generalno, zadovoljan sam pristupom igrača, htijenjem i zalaganjem u duelu sa jakim protivnikom, rekao je Ljesar.



Srbija – Crna Gora 2:1

Dvorana Šumice, Beograd.
Gledalaca: oko 300.

Sudija: Damir Radović (Srbija).

Strijelci
1:0 – Simić 14'
2:0 – Milosavac 18'
2:1 – Barović 25'

Srbija: Aleksa Antonić, Marko Perić, Stefan Rakić, Slobodan Janjić, Mladen Kocić. Igrali su još: Aleksandar Živanović, Vladimir Milosavac, Nikola Matijević, Kristija Radin, Miloš Simić, Stefan Stanojević,Nemanja Momčilović, Miloš Stojković.

Crna Gora: Dragoljub Despotović. Milovan Drašković, Zoran Barović, Nikola Perović, Bojan Bajović. Igrali su još: Miloš Bošković, Milan Radulović, Srđan Junčaj, Nedžad Haverić, Marko Bajčetić, Ilija Mugoša, Ranko Novović.