Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u prvom meču kvalifikacija za plasman na WU 19 Evropsko prvenstvo od selekcije Republike Irske rezultatom 3:0. 


Irkinje su do pobjede u prvom kolu turnira koji se održava u Švedskoj došle golovima Rebeke Kerol, koja se dva puta upisala u strijelce i Megan Konoli koja je pogodila sa bijele tačke.

Izabranice Zorana Mijovića nisu bile na nivou u prvom dijelu susreta, što su Irkinje uspjele da iskoriste i dođu do dva gola prednosti prije odlaska na odmor.

Prvi pogodak djelo je Rebeke Kerol, koja je u 18. minutu zamijenila Savanu Mekarti. Samo tri minuta kasnije Kerolova je iskoristila ubacivanje iz kornera i zatresla mrežu. Drugi pogodak protivnik je postigao dva minuta prije odlaska na odmor – najstoržiju kaznu u pogodak je pretvorila Megan Konoli.

Naš tim je tokom prvog dijela stvorio samo par opasnih akcija i jednu priliku koju u pogodak nije uspjela da pretvori Helena Božić, dok je austrijski arbitar propustio da dosudi najstrožiju kaznu u korist naše selekcije.

Nastavak susreta donio je bolju igru Mijovićevih izabranica, ali su Irkinje i tokom nastavka bile konkretnije i stvorile veći broj prilika. Do trećeg pogotka došle su nakon novog ubacivanja iz ugla i još jedne dobre reakcije Megan Kerol.

- Danas smo igrali protiv kvalitetne selekcije Republike Irske. Nismo imali pravi odgovor za tempo igre i  agresivnost kod prekida koju forsira ekipa Irske. Realno gledano, Irkinje su upisale zasluženu pobjedu a našim djevojkama čestitam na zalaganju i dostojnom otporu, rekao je Mijović.

U narednom meču naše omladinke odmjeriće snage sa domaćinom turnira, selekcijom Švedske. Utakmica se igra u ponedjeljak sa početkom u 18.00 časova.  




Republika Irska – Crna Gora 3:0

Gradski stadion, Safanstorp.

Sudija: Barbara Bolenberg (Austrija).

Strijelci
1:0 – Rebeka Kerol 21’
2:0 – Megan Konoli (p) 43’
3:0 – Rebeka Kerol 55’

Žuti kartoni
Nolan – Republika Irska
Dijana Miljanić, Jelena Šturanović – Crna Gora

Republika Irska: Bruk Dan, Kiva Kinan, Savana Mekarti (od 18. Rebeka Kerol), Loren Dajer, Šenon Karson, Niam Nelson, Ajslin Frovli, Hejli Nolan, Roma Meklohlin (od 74. Džesika Gargan), Megan Konoli, Liza Kaserli (od 84. Rejčel Dojl).

Crna Gora: Milica Keković, Dijana Miljanić (od 58. Martina Pavićević), Ivana Ivaštanin, Nina Vujičić (od 58. Olivera Knežvić), Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Darija Đukić, Tamara Bojat, Milica Vulić, Helena Božić (od 76. Katarina Ćorić), Jelena Šturanović.