"A" selekcija Crne Gore savladala je večeras u Podgorici reprezentaciju Moldavije sa 2:0 i tako uspješno počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2016. godine igrati u Švajcarskoj. Golove za prva tri gola postigli su Vučinić u smiraj prvog poluvremena i Tomašević u 73. minutu.

Uprkos velikim kadrovskim problemima i odsustvima Baše, Jovetića i Drinčića, Crna Gora je pokazala da ima kvalitet da pod imperativom pobjede izađe na kraj sa ulogom favorita i čvrstim rivalom koji je prošlog oktobra puno zadužio u Podgorici. Moldavija ovog puta nije postigla gol na našem najvećem stadionu, čak nije ni ozbiljnije zaprijetila našem golmanu Poleksiću. S druge strane, izabranici Branka Brnovića su igrali vrlo borbeno i požrtvovano, ali i taktički vrlo zrelo i organizovano.

Prvu veliku šansu na utakmici propustio je Damjanović koji je u 18. minutu pogodio stativu nakon što mu je Vučinić grudima spustio loptu na nogu u srcu šesnaesterca. Do kraja prvog poluvremena u dobrim prilikama su bili Bećiraj i Damjanović, a potom i Vučinić sjajno šutirao iz velike daljine i izborio korner za svoj tim. Upravo iz tog kornera slomljen je otpor gostujuće ekipe, a strijelac je bio upravo naš kapiten.

I u drugom poluvremenu Crna Gora je bila bolji tim, a selektor Brnović je pravovremenim izmjenama napravio dodatni pritisak na protivnika. Nagrada je stigla u 73. minutu kada je Nemanja Nikolić odlično zavrnuo sa desne strane, a Tomašević iskoristio lošu reakciju protivničke odbrane i postigao prvijenac u reprezentaciji. Gol za mirnu završnicu i za velika, toliko željena, tri boda na startu nove fudbalske avanture.



Crna Gora - Moldavija 2:0

Gradski stadion, Podgorica
Gledalaca: 8.759

Sudija: Aleksej Kulbakov (Bjelorusija)

Strijelci
1:0 - Vučinić 45+2', 2:0 - Tomašević 73'

Žuti kartoni
Volkov, Vučinić - Crna Gora
Armaš, Georgijev - Moldavija

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Vladimir Volkov (od 46' Saša Balić), Žarko Tomašević, Mirko Vučinić, Fatos Bećiraj (od 66' Vladimir Jovović), Dejan Damjanović (od 81' Nikola Vukčević), Stefan Savić, Elsad Zverotić, Vladimir Božović, Nemanja Nikolić, Marko Simić. Selektor: Branko Brnović.

Moldavija: Ilie Sebanu, Igor Armaš, Viktor Golovacenko, Peter Raku, Aleksandru Epureanu, Artur Jonica, Aleksandru Antoniuk (od 54' Maksim Antoniuk), Aleksandru Dedov, Sergej Alekseev, Segej Georgijev (od 81' Eugeniu Sebotaru), Eugeniu Sidorenko. Selektor: Jon Karas.