Reprezentacija Crne Gore pobjedom otvorila kvalifkacije za Euro 2016. godine - u Podgorici je srušena čvrsta selekcija Moldavije. Selektor Branko Brnović je na konferenciji za novinare nakon susreta istakao se do pobjede došlo velikoom željom i uprkos mnoštvu pehova u prethodnih sedam dana.

- Vidio sam kod igrača želju da dođu do pobjede bez obzira na pehove koje smo imali, pokazali su karakter na ovom susretu. Osvojili smo bodove koji nam mnogo znače, sada u miru možemo da se spremamo za Lihtenštajn. Ne smijemo nikog da potcjenjujemo. Spremaćemo se kao da igramo protiv nekog mnogo jačeg protivnika - rekao je selektor na konferenciji za novinare i podsjetio da nikada nije rekao da Crna Gora mora da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali da ukoliko to želi mora pobijediti Moldaviju i Lihtenštajn.

Selektor je pohvalio igru kapitena Vučinića, koji je bio pravi primjer saigračima.

- To je pravi kapiten. Trčao je za dvojicu. Rekao sam mu u razgovoru da ako momci to vide od njega da će svi izginuti na terenu. Po meni, odigrali smo dobar meč pored svega što se dešavalo u njegovoj pripremi. Zadovoljan sam igrom Nemanje Nikolića, pokazao je da na njega mogu ozbiljnije da računam. Simić je odigrao odlično, kao i Volkov prvo poluvrijeme ali sam ga morao zamijeniti jer je sklon klizećima i bilo me je strah da ne zaradi drugi žuti karton - kazao je Brnović.

Brnović je saopštio i razloge zbog kojih je Nikola Drinčić napustio pripreme reprezentacije.

- Drinčić je na treningu opsovao i to je zasmetalo igraču. Napuštio je večeru, a onda mi je prišao Vučinić i to rekao. Međutim, vratio se nakon što sam ga pozvao. Nakon večere sam zakazao sastanak jer nijesam želio nervozu u ekipi. Savić mu je na sastanku rekao da nema smisla da ustaje sa večere i vraća se, a da se ne izvini. Rekao mu je da nije u redu da to radi jer je pozivan u reprezentaciju iako u jednom trenutku nije imao klub. On se nakon toga spakovao i napustio pripreme - zaključio je Brnović.