Fudbalska reprezentacija Crne Gore u ponedjeljak počinje novi kvalifikacioni ciklus – kampanja za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine počinje duelom sa Moldavijom. Utakmicu ra rivalom iz prethodnih kvalifikacija zbog povreda propuštaju Marko Baša i Stevan Jovetić, dok je Nikola Drinčić odlučio da napusti reprezentaciju zbog prevelikog pritiska sa kojim nije mogao da se izbori.

- Povreda Jovetića je mnogo toga poremetila. Ovo je veliki hendikep i za mnogo veće reprezentacije nego što je Crna Gora, ali i pored svih problema mislim da imamo kvalitet da pobijedimo Moldaviju. Imamo 11 igrača koji su odmorni, spremni, koji neće biti umorni kao pred utakmicu koju smo izgubili 5:2. Ovo je sada neka druga priča. Neće biti lako, jer bez ova tri igrača nijesmo ista reprezentacija, ali vjerujem u ove momke koji su tu, potrebna su nam tri boda, i uradićemo sve da dođemo do njih, rekao je Brnović.

Selektor ističe da su u sjutrašnjem duelu bitna samo tri boda a ne način na koji će se doći do njih.

- Da smo kompletni vidjeli bi sjutra mnogo lijepu i dopadljivu igru naše selekcije. Moramo biti strpljivi, a posebno mora biti strpljiva publika. Sada nam je jako bitno da nas publika podrži, da podrži ove momke, jer će oni sigurno dati svoj maksimum. Sa velikom podrškom sa tribina i ovim momcima možemo do tri boda, koja su nam sada jako potrebna. Najbitnije je da na vrijeme postignemo gol, da se ne uvuče nervoza među igrače i publiku, a ako to postignemo onda neće biti problema'', poručio je Brnović koji je zbog brojnih problema morao iz dana u dan da mijenja sistem igre.

- Imali smo i situaciju da čak i Baša bude spreman. Po tome smo pravili ekipu, međutim otpao je. Pravili smo drugu kombinaciju, onda je otpao Jovetić, pravili smo treću kombinaciju pa je otpao Drinčić... To nas je mnogo poremetilo, ali moramo da se izdignemo iznad toga. Napravićemo ekipu od spremnih 11 momaka. Ponavljam, moramo biti strpljivi, i vjerujem da tako možemo do jako važna tri boda, zaključio je selektor.

Kapiten „hrabrih sokola“ Mirko Vučinić ima samo jednu želju – pobjedu protiv Moldavije.

- Možda je ovo moja prva godina da sam prošao sve pripreme od početka. U dobroj sam formi. Nadam se da ćemo u ponedjeljak kvalifikacije otvoriti pobjedom. Neriješen rezultat bi bio kao poraz. Stalno pričam da ne treba da jurimo pobjede, da je bod ponekad dovoljan, ali sada igramo protiv Modlavije i samo je pobjeda u opticaju. Poštujemo rivala, alibija nema, moramo krenuti pobjedom ako želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Bez obzira fali li jedan igrač ili pet, ako odigramo neriješeno, onda dalje nema šta da tražimo, jasan je bio Vučinić.

Kapiten smatra da nije važno ko je vođa na terenu sve dok se igrači bore jedan za drugog.

- Nije važno ko je vođa na terenu, najvažnije je da se svi zajedno borimo, da trčimo jedan za drugog. Uželio sam se reprezentacije. Jedino što želim u ovom trenutku je da dobijemo Moldaviju i da odemo kući srećni. San svakog fudbalera je da svoju zemlju predstavlja na velikom takmičenju, dodao je kapiten naše selekcije.

Duel sa Moldavijom igra se u ponedjelja, 8. Septembra 2014. godine na Gradskom stadinu u Podgorici sa početkom u 20.45 časova.