KADETI PORAŽENI NA GOSTOVANJU VRŠNJACIMA IZ BOSNE I HERCEGOVINE

Kadetska reprezentacije Crne Gore poražena je u prijateljskom odmjeravanju snaga u Kreševu sa selekcijom Bosne i Hercegovine rezultatom 3:1.


Pitanje pobjedika riješeno je između 29. i 32. minuta susreta, kada su domaći fudbaleri uspjeli da postignudva veoma efektna pogotka. Prvi put mreža našeg gola zatresla se nakon topovoskog udarca Mustafića sa dvadeset metara, da bi već u sledećem napadu Pricić pogodio metu udarcem sa preko 25 metara. 

Bolju igru Bosanci su krunisali sredinom drugog poluvremena preko Travančića, koji je u sproveo u mrežu loptu koju je Bakrač odbio nakon udarca Kraijne. Počasni pogodak za našu selekciju postigao je Raičević Novak, koji se u 80. minutu najbolje snašao u gužvi ispred protivničkog gola. 

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 3:1 (2:0)
Igralište: Stamal arena u Kreševo
Sudija: Alečković Emir

Bosna i Hercegovina:  Jajalo, Sarvan (Džajić), Graovac (Mijatović), Avdić (Imširević), Kukavica (Ćematović), Mustafić, Bevab (Šivšić), Pricić (Hasanović), Maletić, Travančić (Bilač), Krajina.
Crna Gora: Radović (Bakrač), Tatar (Raičković), Čović (Terzić), Dedić, Drinčić (Raičević N), Anđušić (Nikolić), Kaluđerović, Vučinić (Zorić), Zarubica (Kosović), Raičević F. (Matanović), Gardašević (Mrdak).
 

Žuti kartoni:
Bosna i Hercegovina: Kraijna i Bilač.

Strijelci:
1:0 - Mustafić  29'
2:0 - Pricić - 32' 
3:0 - Travančić 64' 
3:1 - Raičević Novak 80'