Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno sa reprezentacijom Hrvatske rezultatom 2:2 u posljednjem kolu UEFA razvojnog turnira.

Zbog pravila turnira, izvodili su se penali nakon kojih su Hrvatice slavile pobjedu rezultatom 6:5. Pobjeda izvojevana boljim izvođenjem jedanaesteraca računa se samo u slučaju da dvije selekcije imaju isti broj bodova na kraju turnira.

Naše kadetkinje i u ovom susretu su prikazale dobru igru, koja je za razliku od prva dva kola, donijela i dobar rezultat. Mijovićeve izabranice bile su nadomak trijumfa u regularnom toku susreta, ali je Hrvaticama dosuđen jedanaesterac nakon navodnog igranja rukom.

Naša selekcija došla je do prednosti u desetom minutu susreta kada je Maja Šaranović driblingom iz igre izbacila čuvara a zatim sa 25 metara uz pomoć prečke zatresla protivničku mrežu. Protvinik je odgovorio nakon kornera, iskoristio prednost u visini i došao do izjednačenja pogotkom u 19. minutu susreta.

Nastavak sureta donio je tri dobre prilike za naš tim koje nisu uspjele da iskoriste Brašnjo, Varajić i Vraneš. Ipak, u 57. minutu Biljana Vraneš je sa dvadesetak metara pogodila stativu a odbijenu loptu u mrežu sprovodi Brašnjo. Samo dva minuta kasnije, sudija je nakon kornera pokazao na bijelu tačku zbog navodnog igranja rukom. Siguran izvođač najstrožije kazne bila je Doris Tomić.

Do kraja susreta viđen je pritisak naše selekcije na gol protivnika i izgledna šansa koju Maja Šaranović nije uspjela da pretvori u pogodak za pobjedu.

Prema pravilima turnira, pristupilo se izvođenju penala. Više koncentracije i preciznosti imale su reprezentativke Hrvatske, koje su slavile pobjedu rezultatom 6:5.

- I danas smo odigrali dobar meč i u svim elementima igre bili bolji od protivnika. Ostaje žal za neiskorištenim šansama u regularnom dijelu susreta. Djevojkama sve čestitke za prikazanu igru i zalaganje uz uputstvo da nastave sa dobrim radom u svojim klubovima do kvalifikacijama koje nas očekuju u oktobru, rekao je selektor Mijović.



Hrvatska - Crna Gora 2:2 (penali 6:5)

Strijelci
0:1 - Šaranović 10'
1:1 - 20'
1:2 - Brašnjo 57'
2:2 - Tomić (p) 60'

Hrvatska: Stela Gorički, Karla Resanović, Maria Kunštek, Ivana Klarić, Marina Peša, Ivana Medved, Antonija Kompes, Mia Pijuk, Jadranka Govorko, Doris Tomić, Lorena Balić. Igrale su još: Sanja Sabo, Melani Mihić, Ana Kovač, Sara Bučić, Petra Pezelj, Anđa Stipić, Ivona Palinić.

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Tina Begović, Nikolina Srbljanović, Miljana Rondović, Maja Šaranović, Jovana Brašnjo, Biljana Vraneš, Biljana Lončar, Tamara Žižić, Milica Varajić, Milena Lopičić. Igrale su još: Teodora Ostojić, Ana Novović, Stojana Filipović, Marija Roganović, Jovana Vlahović, Milica Pavićević.