Mlada reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Bukureštu od odgovarajuće selekcije Rumunije sa 4:3, čime je izgubila sve šanse da izbori baraž za plasman na U21 Evropsko prvenstvo. Izabranici Dušana Vlaisavljevića odigrali su fantastično prvo poluvrijeme i zahvaljujući het-triku Luke Đorđevića stekli prednost od 3:1, ali su u nastavku skupo platili nekoliko velikih grešaka koje su napravili.

Rumunija je povela u desetom minutu kada je Boldor glavom matirao Petkovića, nakon čega je uslijedio šou napadača Sampdorije koji je u periodu od 15. do 35. minuta pokazao svu raskoš svog talenta. Đorđević je prvo ubacio u mrežu odbijenu loptu nakon što je Kosović pogodio prečku, potom je sjajno "uhvatio" dugu loptu i pogodio za preokret, da bi het-trik zaokružio veličanstvenim golom sa 20-ak metara.

Na startu nastavka Mugoša je propustio veliku priliku da riješi pitanje pobjednika, ali je onda sve krenuli nizbrdo. Naši igrači su ostali bez snage i smirenosti, pa je domaćin kroz veliki pritisak, i uz pomoć nekoliko grešaka našeg tima, uspio da dođe do spektakularnog preokreta. Crna Gora je imala dvije dobre prilike da izbjegne poraz, ali ni Mugoša, ni Vujnović nisu bili precizni...

- Odigrali smo maestralno prvo poluvrijeme ali nam je, na žalost, nedostajalo snage da u nastavku odigramo na istom nivou. Cijela ekipa je pala, ali smo i pored toga stvorili bar četiri odlične šanse za gol koje nismo uspjeli da iskoristimo. Na našu žalost, protivnik je golom kaznio svaki naš promašaj. Napravili smo mnogo individualnih grešaka jer smo izgubili koncentraciju kada smo ostali bez snage, a naivno napravljeni penal ne zaslužuje ni komentar. Žao mi je igrača, jer su po svemu pokazanom zaslužili da igraju makar baraž za Evropsko prvenstvo. Umjesto toga, pokušaćemo da se pobjedom na Farskim Ostrvima vratimo na drugo mjesto u grupi, iako neće biti nimalo lako da povratimo ekipu od šoka koji smo doživjeli u drugom poluvremenu - rekao je selektor Vlaisavljević.

Kao da šok na terenu nije bio dovoljan, naši reprezentativci i stručni štab su neposredno po povratku u hotel evakuisani zbog požara koji je zahvatio nekoliko spratova. Na sreću, zahvaljući brzoj intervenciji hotelskog osoblja, niko iz naše delegacije nije povrijeđen.

Posljednji meč u grupnoj fazi kvalifikacija Crna Gora igra u utorak u Toftiru, kada će pokušati da zaokruži kvalifikacije protiv "fenjeraša" šeste grupe, Farskih Ostrva.



Rumunija - Crna Gora 4:3

Stadion FC Dinamo, Bukurešt
Sudija: Eitan Šemeulevič (Izrael)

Strijelci
1:0 - Boldor 10', 1:1 - Đorđević 15', 1:2 - Đorđević 33', 1:3 - Đorđević 35', 2:3 - Puškaš 67', 3:3 - Bumba 79' (p), 4:3 - F.Tanase 82'

Žuti kartoni
Cavnić, Bakrač, Petković - Crna Gora

Rumunija: Laurenciju Branesku, Kristian Manea (od 46. Dorin Rotariu), Bogdan Ciru, Filip Steliano, Deian Boldor, Mihai Balasa, Aleksandru Kretu, Dorin Rotariu (od 46. Florin Tanase), George Puškaš, Gabriel Janku, Klaudiu Bumba. Selektor: Viorel Moldovan.

Crna Gora: Danijel Petković, Nemanja Gojačanin, Ilija Bogdanović, Miloš Bakrač, Nemanja Cavnić, Marko Vukčević (od 86. Žarko Grbović), Nebojša Kosović (od 87. Deni Hočko), Stefan Mugoša, Luka Đorđević (od 80. Nikola Vujnović), Goran Milojko, Darko Zorić. Selektor: Dušan Vlaisavljević.