Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom kolu UEFA razvojnog turnira od selekcije Slovačke rezultatom 4:2.

Naše kadetkinje imale su prednost od jednog gola u prvom dijelu susreta, ali je jaka kiša i otežan teren za igru učinio da protivnik u finišu prvog dijela i nastavku susreta dođe do pobjede.

Slovakinje su bolje otvorile meč od Mijovićevih izabranica i već u uvodnim minutima stvorile prvu priliku, da bi u 8. minutu igre došle do prednosti preko Klaudije Fabove.

Nakon vodećeg gola protivnika „crvene“ su preuzele inicijativu i stvorile nekoliko prilike, od kojih su uspjele da iskoriste dvije. Poravnanje našoj selekciji donijela je Maja Šaranović u 25. minutu iz slobodnog udarca, da bi 12. minuta kasnije Jovana Brašnjo postigla drugi pogodak.

Uslijedio je veliki pljusak koji je prekinuo nit igre naše selekcije, što su Slovakinje znale da iskoriste i postignu dva pogotka za samo dva minuta – Fabova je postigla izjednačujućo pogodak, dok je treći gol za Slovačku postigla Martina Šurnovska.

U nastavku susreta Slovčka je imala dvije izgledne prilike ali se Teodora Ostojić istakla odličnim intervencijama. Naš čuvar mreže je ipak savladan u 74. minutu od strane Šurnovske, koja se po drugi put upisala u strijelce udarcem sa bijele tačke.

- I danas smo pružili dobru igru protiv realno boljeg protivnika. Imali smo i prednost tokom prvog dijela, ali je velika kiša pomogla protivniku da se vrati u meč i upiše pobjedu. Raduje nas činjenica da su djevojke svjesne da mogu ravnopravno da igraju sa svim protivnicima iz ovog uzrasta i da pokažu kvalitet, rekao je selektor Mijović.

Naša selekcija u posljednjem kolu turnira igra protiv selekcije Hrvatske.



Slovačka – Crna Gora 4:2

Stijelci
1:0 – Fabova 80'
1:1 – Šaranović 25'
1:2 – Brašnjo 37'
2:2 – Fabova 41'
3:2 – Šurnovska 42'
4:2 – Šurnovska (p) 74'

Slovačka: Natalija Veterdiva, Katarina Masovska, Andrea Herbrikova, Lenka Kopčova, Klaudija Fabova, Mihaela Mazorova, Marta Mikolaevska, Tamara Šmiterova, Lenka Murinova, Kristina Hradelova. Igrale su još: Veronika Matuškova, Izabel Šelbecederova, Natalija Botkova, Anamarija Rohačova, Ljudimla Matavkova, Veronika Sančova, Viktorija Čerinova, Terezija Kovalova, Laura Suča.

Crna Gora: Teodora Ostojić, Tina Begović, Ana Novović, Ana Trutić, Maja Šaranović, Stojana Filipović, Jovana Brašnjo, Marija Roganović, Jovana Vlahović, Milica Varajić, Milica Pavićević. Igrale su još: Nikolina Srbljanović, Miljana Radović, Biljana Vraneš, Biljana Lončar, Tamara Žižić, Milena Lopičić.