Ženska kadetska reprezentacija poražena je u prvom kolu UEFA razvojnog turnira koji se održava u Hrvatskoj od vršnjakinja iz Slovenije rezultatom 2:0.

Naša kadetkinje ušle su sa dozom treme u utakmicu, što je u kombinaciji sa terenom koji je bio natopljen vodom, omogućilo protivniku da stvori tri prilike u uvodnih deset minuta igre. Nakon što su se oslobodile uvodnog pritiska, Mijovićeve izabranice zaigrale su mnogo bolje i bile bolje od rivala sve do primljenog gola.

Naša selekcija propustila je da realizuje tri velike prilike od kojih dvije nije iskoristila Jovana Brašnjo, koja se u oba navrata našla sama sa protivničkim golmanom. Treću izglednu priliku za naš tim propustila je Maja Šaranović u prvom dijelu susreta, tokom kojeg je Miljana Rondović zatresla preču udarcem glavom, nakon kornera.

Na samom startu drugog dijela viđene su četiri promjene u našem timu. Protivnik je do predsnoti došao u 66. minutu nakon greške naše odbrane - gužvu i lošu rekaciju naših defanzivki iskoristila je Katja Turk i udarcem sa šest metara pogodila mrežu. Konačan rezultat susreta postavila je Špela Rozmarič deset minuta kasnije udarcem sa 20. metara.

- Prikazali smo odličnu igru u današnjem susretu sa Slovenijom. Zadovoljni smo nastupom svih djevojaka, pogotovo prve postave, dok je kasnije kada su izvršene izmjene došlo do pada u igri. Još jednom ističem da smo zadovoljni današnjom igrom i da će u naredna dva susreta sve igračice dobiti priliku da igraju i nadam se da ćemo pružiti kvalitetnu igru kao i danas, rekao je Mijović.

Naredni protivnik našoj selekciji biće selekcija Slovačke. Utakmica počeinje u 17.00 časova.



Slovenija - Crna Gora 2:0

Sportski park Podravec, Hrvatska.
Sudija: Dilek Kočbaj (Turska).

Strijelci
1:0 - Katja Turk 66'
2:0 - Špela Rozmarič 76'

Žuti kartoni
Pavićević, Šaranović, Trutić - Crna Gora

Slovenija: Sara Nemet, Urška Bratuška, Špela Kolbi (Nina Aberšek), Kaja Horvat, Tinkara Cepec Senica (Sarah Ljubljanikić), Ana Čemelič (Tija Vrhovnik), Špela Rozmarič, Manca Kutnjak, Karmen Godina, Luti Lukek (Tješa Njemec), Vita Šiftar (Nina Ekić).

Crna Gora: Jovana Bajčetić, Tina Begović, Nikolina Srbljanović (Milica Pavićević), Ana Novović (Tamara Žižić), Miljana Rondović (Miljana Lončar), Ana Trutić (Marija Roganović), Maja Šaranović, Stojana Filipović, Jovana Brašnjo, Biljana Vraneš (Milica Varajić), Jovana Vlahović (Milena Lopičić).