Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je u drugom prijateljskom meču od selekcije Finske rezultatom 2:0.

Izabranici Aleksandra Miljenovića nisu uspjeli da iskoriste veliki broj prilika koje su stvorili tokom susreta, što su Finci kaznili sa dva pogotka iz jedinih prilika koje su stvorili na meču.

Već u prvih pet minuta naši omladinci mogli du doći do dva gola prednosti. Prvu prilku propustio je da realizuje Camaj u drugom minutu – napadač „sokolića“ našao se u izglednoj prilici nakon odlične akcije veznog reda ali je golman protivnika uspio da pročita njegovu namjeru i spriječi siguran pogodak. Dva minuta kasnije Bajić je odlično zahvatio loptu glavom nakon kornera ali je prebacio preko prečke protivničkog gola.

Šarkić je u 15. minutu ukrao loptu na sredini terena, došao do vrha kaznenog prostora odakle je uputio udarac koji je Mikelson zaustavio. Na isteku pola časa igre Camaj se još jednom našao u prilici, ali je i ovog puta protivnički golman izašao kao pobjednik iz duela sa našim napadačem. Četiri minuta kasnije i Šarkić je pokušao sa desetak metara da zatrese mrežu ali je Mikelson zaustavio i ovaj udarac.

Dva minuta prije odlska na odmor Finci su došli do prednosti – Alaharjula je došao do lopte nakon gužve u kaznenom prostoru, uputio loptu ka golu koja je zakačila nekog od naših igrača i prevarila golmana Šarkića.

U posljednjem minutu prvog dijela Bajić i Camaj su odigrali akciju nakon koje je lopta došla do Šarkića. Naš napadač je tukao sa sedam metara i prebacio loptu preko gola.

U nastavku susreta Šarkić je pronašao Burzanovića koji je fenomenalno šutirao ali je Mikelson krajnjim naporom uspio da izbaci loptu sa gol linije i sačuva svoj gol.

Drugi pogodak na meču viđen je u 63. minutu kada je Lehtonen iskoristio lošu reakciju naše odbrane nakon dubinskog pasa, izašao sam ispred golmana i rutinski zatresao mrežu.

Do kraja susreta Perović je u dva navrata imao priliku da se upiše u strijelce, ali je Mikelson uspio da sačuva svoj gol.

- Za razliku od prvog susreta gdje nije bilo igre koja zadovoljava, danas je bilo mnogo bolje, pogotovo u prvom dijelu u kojem smo bili dominantni i propustili da realizujemo mnoštvo prilika. Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom ali ne i rezultatom na današnjem susretu. Momci su pokazali da imaju potencijala i da će u budućim akcijama doći i rezultat. Ono što je najvažnije jeste da su kroz ova dva meča svi pozvani igrači dobili podjednaku šansu i da smo kroz njih mogli da procijenimo na koga se može ozbiljnije računati a ko mora da radi na otklanjanju nedostatak u igri, rekao je Miljenović.



Crna Gora - Finska 0:2

Podgorica – Trening kamp FSCG.
Gledalaca: oko 400.

Sudija: Miraš Cerović (Crna Gora).

Strijelci
0:1 – Alaharjula 43'
0:2 – Lehtonen 63'

Žuti kartoni
Petrović – Crna Gora

Crna Gora: Šarkić Matija, Knežević Stefan (Momčilo Rašo), Batrićević Ivan (Luka Božović), Đurković Blagoje, Bajić Stefan (Đukić Božidar), Bojan Magud, Đuričković Miomir (Nedim Pepić), Šarkić Oliver (Mihailo Perović), Burzanović Marko (Luka Merdović), Petrović Zoran (Vuk Orlandić), Driton Camaj (Danilo Pavićević).

Finska: Tomi Mikelson, Joni Makinen, Miko Pitkanen, Akseli Kalermo, Oskari Kvik, Elias Untamala (Samuel Haglund), Jimi Rikonen (Oskari Jakonen), Ilmari Niksanen (Joakim Bokerman), Oli Jali (Tuko Lakonen), Lauri Milimaki (Atu Latikainen), Patrik Alaharjula (Aleksis Lehtonen).